Bootjes kijken met WandelBart

Wandeling rond 't IJ

Versiedatum: 10-08-2017

DijksgrachtOosterdokNieuwsgierigJan SchaefferbrugBrug over de MajanggrachtNEMOGVB pont 50 naar IJ-pleinDrijvende ChineesJavaeiland, IJ-HavenCR Wilhelminadok langs het IJRondvaartboten bij CSCR Wilhelminadok, terras en IJScheepvaartmuseum, haven
8 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station Amsterdam

Details

Bootjes en boten gaat u met deze leuke, zeer afwisselende wandeling volop zien: van groot tot klein, van oud tot nieuw, in alle soorten en maten en bij het Scheepvaartmuseum zelfs een paar klassiekers. U gaat zelfs twee keer zelf varen: met de gratis GVB-veerpontjes steek u twee maal het IJ over. Na de eerste oversteek kuiert u over een prachtige wandelboulevard een flink stuk langs het IJ, onderweg komt u langs Café Wilhelminadok met een prachtig terras aan het water. Langs de Noord-Amsterdamse Vogelbuurt loop u naar het tweede pontje waarmee u het IJ over vaart naar het Java-eiland. Daar wandelt u afwisselend langs het IJ, over leuke paadjes door groenstroken en langs de IJ-haven naar de bijzondere Jan Schaeferbrug. Kort daarna kunt u de route met een dikke kilometer inkorten door over de Piet Heinkade en de De Ruijterkade naar het Centraal Station te lopen. Doet u dat niet, dan wachten u nog een paar leuke verrassingen: prachtige groene wandelpaden langs de Kattenburgervaart (met de vele kleine bootjes van de bewoners), het Scheepvaartmuseum (met in de haven daarvan flink wat klassieke schuiten), het technologiemuseum NEMO en een drijvende Chinees. Heeft u er nog zin in; u komt uit aan de voorkant van het Centraal Station en kunt daar ook nog de (rondvaart)boot in!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info