De Vecht bij slot Zuylen

Fort aan de Klop

 • Bron:

  Routes in Utrecht

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Oud-Zuilen

 • Startadres:

  TOP Slot Zuylen
  Tournooiveld 1
  3611 Oud-Zuilen

 • Coördinaten:

  52°7’37” N   5°4’23” E

De wandeling begint bij TOP Slot Zuylen. Van daar wandel je eerst richting het zuid-oosten naar Fort aan de Klop. Dit fort is aangelegd in 1819 en is onderdeel van de Hollandse Waterlinie. In het bomvrije wachthuis van dit fort is tegenwoordig een brasserie gevestigd.
Daarna wandel je terug richting Slot Zuylen om door te gaan naar de Maarsseveense Kleine Plas. Onderweg passeer je de Westbroekse en de Buitenwegse molen, respectievelijk de grootste en de kleinste molen van de provincie Utrecht. Tussen de beide molens ligt een monumentaal sluizencomplex.
Het laatste stuk van de route volgt de Vecht. Eerst door het dorp Maarssen, daarna verder door Oud-Zuillen. Een heerlijke wandeling met mooie doorkijkjes en monumentale buitenhuizen. Bijvoorbeeld het 17e-eeuwse Huis ten Bosch in Maarssen.

Reacties op wandelingen

Toevoeging

Piet, 14-07-2020

Ik vergat er nog bij te zeggen, dat je tussen de knooppunten de blauwe pijlen met oranje ondergrond moet volgen.

Mooie wandeling

Piet, 12-07-2020

Deze wandeling is best de moeite waard, maar in het weekend wel erg druk. In deze tijd van het jaar kleurrijk, veel hortensia's. Leuke horeca bij het begin, en verder bij Fort aan de Klop en in Maarssen op het punt waar je weer bij de Vecht (Le Brasseur). Het traject door de bebouwde kom van Maarssen kon ons iets minder bekoren, maar anders kom je niet waar je wezen moet. Om bij het begin van de wandeling te komen (kp 53) moet je vanaf het parkeerterrein naar de Vecht lopen en dan linksaf. Een aanrader, toch wel.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info