Groene Wissel 457: Amersfoort

Klein Zwitserland en Oude Binnenstad

Groene Wissel Amersfoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Amersfoort

 • Startadres:

  station Amersfoort Centraal
  Stationsplein 55
  3818 LE Amersfoort

 • Coördinaten:

  52°9’11” N   5°22’26” E

Vanaf het station 'beklimt' u door een fraaie villawijk de Amersfoortse Berg, daalt deze door het fraaie bosgebied Klein Zwitserland weer af en wandelt daarna door de Zandbergen (ook een bosgebied) naar de Heiligenbergerbeek, bekend van de gelijknamige NS-wandeling. De paden langs deze beek voeren u naar de Monnikendam en vandaar kuiert u langs en deels over de oude stadswal en stadsmuur naar de Koppelpoort. Door de oude, zeer fraaie binnenstad komt u langs de Muurhuizen, de Langegracht en over het horecarijke Onze Lieve Vrouwekerkhof met de schitterende Onze Lieve Vrouwetoren (Lange Jan). Aan gezellige winkelstraten ontbreekt het in deze route niet.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie tocht

Sandra joosten, 11-02-2019

afgelopen zaterdag 9 febr 2019 heb ik deze tocht gelopen het was een mooie afwisselende tocht

Reactie op Gerdi Leunk

Bart van der Schagt, 26-08-2018

Gerdi, bedankt voor je idee. Bij een revisie van de route ga ik daar wat mee doen.

Aanvulling eerste stuk

Gerdi Leunk, 26-08-2018

Heb met veel plezier deze prachtige wandeling in mijn geboortestad gemaakt, een weerzien na 27 jaar. Wellicht een leuke aanvulling op het eerste deel van de route: een blik op het oude gymnasium aan de groen van Prinstererlaan. Een markant en gerestaureerd gebouw in de Amsterdamse school, met prachtige tuin. https://amsterdamse-school.nl/objecten/gebouwen/gymnasium-(vm),-amersfoort/ Hiervoor ipv de Wilhelminalaan helemaal uit te lopen, de eerste rechts (De Wittlaan). Op de Y-splitsing links (Hensiuslaan), kruising rechts (Thorbeckeplen), om het huidige gumnasium , gevestigd in het oude HBS gebouw, heen lopen, 3e rechts (groen van Prinsterererlaan), met de bocht mee naar rechts, helemaal uitlopen, en op de hoek staat het Gymnasium. Om de route weer op te pikken, stukje teruglopen, de eerste rechts (Pieter Jelles Troelstralaan) en op de 1e kruising links (doctor Abraham Kuiperlaan). Pik dan de route weer op Bij het grote grasveld (nu bij deze alternatieve route RECHTS van u) nog even RD en tegenover de van LINKS komende Keucheniuslaan LA het park in.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bolletje van Polletje

Leusderweg 246

3817 KH Amersfoort

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info