Groene Wissel 490: Antwerpen 2

Stadspark en Historische Binnenstad

Groene Wissel Antwerpen 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Antwerpen

 • Startadres:

  station Antwerpen Centraal
  Koningin Astridplein
  Antwerpen

 • Coördinaten:

  51°13’3” N   4°25’14” E

In het centrum en de historische binnenstad is zoveel te zien en te beleven dat het onmogelijk is alles in één route te vangen. Deze routebeschrijving is dan ook bedoeld als een leidraad waarmee u flink wat hoogtepunten te zien krijgt. Dat zijn de horeca- en winkelrijke Keyserlei en Meir, het gezellige plein Wapper, pittoreske binnendoorstraatjes, de Groenplaats, de Oude Koornmarkt, de Schoenmarkt, het Papenstraatje, de enorme Onze lieve Vrouwekathedraal, de Grote Markt met het imposante Stadhuis, de Oude Beurs, het Vleeshuis, de Oude Waag en tot slot de sfeervolle, eeuwenoude binnenplaatsen van de Universiteit Antwerpen. De kaart op de volgende bladzijde is dermate groot afgedrukt dat u onderweg naar hartenlust van de route kunt afwijken om nog meer te zien. Deze schitterende stadswandeling is uitstekende te combineren met een bezoek aan de Antwerpse Zoo, deze is gelegen direct naast het station. Dat station zelf is ook een bezichtiging waard: een monumentaal gebouw en omdat er niet in de breedte kon worden uitgebreid hebben ze dat maar in de diepte gedaan, met als resultaat drie indrukwekkende treinniveaus.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Dick Duineveld

Bart van der Schagt, 14-11-2016

Dick, bedankt voor het melden! Omdat e.e.a. van tijdelijke aard zal zijn, ga ik jouw alternatief als tekstinzetje op de kaart plaatsen.

Aanleg tramtunnel

Dick Duineveld, 14-11-2016

Gisteren deze wandeling, gecombineerd met Groene Wissel Antwerpen 1, gelopen. Beide routebeschrijvingen kloppen (zoals gewoonlijk) als een bus maar er is een kleine wijziging i.v.m. een tramtunnel die momenteel wordt aangelegd. Bij punt 2: 'Aan het eind via de zebra's de straten met trambanen volledig oversteken'. Dit is niet meer mogelijk. Er moet nu staan: 'Aan het eind rechtsaf tot de eerstvolgende voetgangersoversteek'brug' naar links. Deze oversteken, even naar rechts en gelijk de eerste straat links (van Cuyckstraat)'.

Antwerpen 2: Goede wijn behoeft geen krans

René van Doorn, 16-04-2015

De binnenstad van Antwerpen mogen wij bij collega-wandelaars bekend veronderstellen: een bonte verzameling aardige straatjes en gezellige pleinen, boordevol historische gebouwen. Het was gisteren een zeer warme lentedag en behoorlijk druk op straat. Maar als je de maker van de route volgt en de overbevolkte toeristische (shop and eat) corridor Schelde-Historisch Centrum-Centraal Station een beetje ontloopt dan is het allemaal prima te doen. En dan vindt je nabij de Vrijdagmarkt een prima klein lunchadres en pik je op het aangenaam rustige Stadswaagplein een aardig terrasje. Natuurlijk kom je ook door minder 'schone' straatjes maar al die hotspots (met als uitschieter Grote Markt-Stadhuis-Gildehuizen-OLV-kathedraal) compenseren dat ruimschoots. Wij knoopten er dikke lussen door het Stadspark en naar 't Eilandje (MAS) aan vast en waren inclusief genoemde stops een kleine vijf uur onderweg. En dan blijven er nog genoeg bezienswaardigheden voor een volgende keer over!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info