Groene Wissel 29: Castricum

Noordhollands Duinreservaat

Groene Wissel Castricum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Castricum

 • Startadres:

  station Castricum
  Stationsweg 4
  1901 AA Castricum

 • Coördinaten:

  52°32’44” N   4°39’33” E

U maakt echt een prachtige wandeling door dit schitterende, bijzonder afwisselende duingebied. Stille eikenbossen, uitgestrekte duinvlaktes, romantische duinmeertjes, brede boslanen en spannende slingerpaadjes, strand en zee; u gaat dit allemaal zien en beleven. Onderweg komt u langs de Johanna s Hof, waar de pannenkoeken uitstekend smaken! Tijdens het begin en het einde wandelt u ook even langs de bollenvelden; in de maanden april en mei (en soms ook daarna) is dat dus genieten geblazen!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Cees Roest, 07-09-2018

Op een regenachtige dag in september deze wandeling gemaakt. Mooie route door afwisselend duingebied en over strand. Zoals bij alle Groene Wissel wandelingen klopte de beschrijving perfect. Wij zijn grote fan van Groene Wissel wandelingen en hebben er al veel gedaan.

Prachtige, afwisselende tocht!

Dick, 22-05-2018

Op een mooie Pinksterdag hebben wij deze prachtige tocht gemaakt. De route-aanwijzingen waren perfect, nergens twijfel wat we moesten doen. De bank CA 34 staat er zeker, maar wat verdekt opgesteld links. Het landschap is heel afwisselend en geweldig mooi. Ondanks de drukte bij parkeerplaatsen en restaurants onderweg hebben we nauwelijks mensen gezien. Je loopt door de bossen richting het duingebied, ziet mooie vennetjes en een kilometer of twee over het strand. Door het mooie weer was het daar wel heel erg druk, maar wel leuk om te zien. Het laatste deel van de wandeling over het strand zie je wel veel bloot, daar wordt vooral naakt gerecreeerd. Bij Johanna's hof kun je lekker zitten en wat eten en drinken. Ook op het einde, bij restaurant Kijk-Uit, zit je lekker en kun je mooi nagenieten van de fraaie tocht. Voor de mensen die met de auto komen, achter het station is een grote P&R, waar je gratis kunt parkeren.

Fantastisch landschap

Dave, 21-04-2018

Wat een verrassing was deze wandeling! Ik wist niet dat het Nederlands duinlandschap zo mooi is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Azie Plaza

Burgemeester Mooijstraat 39

1901 ER Castricum

Bistro a Gogo

Burgemeester Mooijstraat 32AA

1901 ET Castricum

Hof van Kijk Uit

Oude Schulpweg 4

1901 NV Castricum

Johanna's Hof

Johannisweg 3

1901 NX Bakkum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info