Groene Wissel 584: Düsseldorf

Oude stad, Rijn en Parken

Groene Wissel Düsseldorf
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Düsseldorf

 • Startadres:

  Station Düsseldorf Hbf
  Konrad-Adenauer-Platz
  40210 Düsseldorf

 • Coördinaten:

  51°13’11” N   6°47’40” E

Vanaf het Hauptbahnhof wandelt u deels over rustige bomenrijke straten en langs de Graf-Adolf-Platz (een park) naar de befaamde Königsallee: een luxe winkelboulevard langs een prachtige bomenrijke singel. Daarna slingert de route door de oude wijk Carlstadt. Daarin kuiert u niet alleen langs imposante oude gebouwen (o.a. het Gerechtsgebouw Stahlhof, het Görres-Gymnasium en het Walzstahlhaus) maar ook over wandelpaden door een waterrijk park en langs het Citadel (een oud verdedigingswerk). Na dit relatief rustige deel van de wandeling wordt het tijd voor de bijzonder horecarijke Altstad met meerdere historische gebouwen. Daarna volgt geen reisje lang de Rijn maar wel een prachtige wandelboulevard langs die rivier. Het tweede deel van de route gaat o.a. een flink stuk door de uit drie delen bestaande Hofgarten (een enorm park midden in de stad).

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling

Josephine, 04-01-2020

Leuke wandeling door de parken, het centrum en langs de Rijnboulevard.

Leuke wandeling

Yolanda, 16-10-2015

Op een mooie zonnige dag deze wandeling gedaan. Ik vond Dusseldorf zelf tegenvallen, geen gezellige stad. Ontzettend leuk was wel het stukje over de boulevard waar wij heerlijk op een terras hebben gezeten met uitzicht op Rijn. Leuk was ook het stuk door de hofgarten. Een fijne wandeling!

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info