Groene Wissel 291: Oosterbeek

Missionarissen- en Sprengenbos

Groene Wissel Oosterbeek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Oosterbeek

 • Startadres:

  station Oosterbeek
  Stationsweg
  6861 EG Oosterbeek

 • Coördinaten:

  51°59’39” N   5°50’29” E

Na een voetpad langs een spoorravijn wandelt u over de imposante Airborne begraafplaats en door de bossen van landgoed Lichtenberg naar het Missionarissenbos. Daar kuiert u langs de Missiekapel, een Mariakapelletje op een heuvel midden in het bos en het hypermoderne kloostercomplex Koningsoord. Daarna volgt een slingerpaadje (waar in het weekend soms ook mountainbikers gebruik van maken) en wandelt u langs de sprengen van de Wolfhezerbossen naar hotel Wolfheze. Over de befaamde Italiaanseweg, door de bossen Hoog Oorsprong, Zilverberg en de Bilderbergbossen wandelt u weer naar het station. Kortom: een zeer afwisselende bosrijke wandeling!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Niet zo enthousiast

Erik B, 27-03-2019

Er zitten inderdaad leuke passages in de wandeling, vooral de ongeveer 2 a 2.5 km voor het hotel zijn erg mooi met de (opgedroogde) sprengen links en rechts van het pad. De rest van de wandeling vond ik wat minder spannend met stukken mountainbike pad, een aantal wegen die je moet oversteken, een redelijk stuk langs het spoor, het aantal kruisingen dat je goed op moet letten en voor het grootste gedeelte van de wandeling hoor je toch het verkeer op de achtergrond. Geen slechte wandeling maar ik ben er ook niet enorm enthousiast over.

Prachtige wandeling

Frank van der Meer, 01-03-2018

Boswandelen op een koude winterdag, is dat een goed idee? Wel bij deze Groene Wissel. Ook zonder blaadjes aan de bomen zijn de bossen rond Oosterbeek 'hors categorie'. Zeg maar schitterend in het kwadraat. En de idyllisch kronkelende Wolfhezerbeek steelt de show. Aanrader! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwoosterbeek

Genieten

Ad van Son, 14-02-2018

Vandaag bij mooi winterweer wandeling gelopen. Genieten zo in februari! Beschrijving klopt helemaal. Top!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel café restaurant Wolfheze

Wolfhezerweg 17

6874 AA Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info