Groene Wissel 410: Willemstad (Nld)

Vesting, forten, bos en gorzen

Groene Wissel Willemstad (Nld)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Willemstad

 • Startadres:

  bushalte Steenpad, Willemstad
  Singel
  Willemstad

 • Coördinaten:

  51°41’28” N   4°26’4” E

Zeer afwisselend en vooral interessant is deze korte wandeling. Na een stukje vestingwal wandelt u door het pittoreske centrum van dit bijna 500 jaar oude vestingstadje naar en dan over de stille slingerpaadjes van het Vlakehoekbos met langs het daarin gelegen Zwanenmeer idyllische bankjes. Daarna komt u in een heel andere wereld: over grasbanen wandelt u langs de imposante Volkeraksluizen (met uitkijkplateau), het grootste sluizencomplex van Europa. Over grasdijkjes langs de vogelrijke Sint Antoniegorzen, langs twee voormalige forten (met horeca), over een landweg dwars door de akkers en een enkele asfaltweg wandelt u weer naar de bushalte aan de rand van Willemstad. Deze wandeling gaat voor ongeveer 1/4 deel over verharde paden en wegen. Onderweg komt u 2 x langs horeca: die van de forten Sabina en de Hel.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Verrassende wandeling

Frank, 15-08-2017

Veelzijdig: Willemstad, waterwerken en forten. Ik heb ervan genoten.

Loos alarm

Bart van der Schagt, 08-05-2017

Het door Ton van Buuren gesignaleerde grote Rijkswaterstaat-verbodsbord is alleen geldig voor het 'bedrijfs' terrein van de Volkeraksluizen, niet voor de openbare weg die onder de snelweg doorgaat. Je kunt die borden (staan dus ongelukkig en tot verwarring leidend geplaatst) negeren, dit staat nu ook in de routebeschrijving aangegeven.

Reactie op Ton van Buuren

Bart van der Schagt, 07-05-2017

Bedankt voor die foto, heb ik ondertussen gezien. Toch zeer opmerkelijk. Je ziet daar ook paaltjes en markeringen van meerdere wandelroutes die daar de A29/A59 onderdoor gaan.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info