Herdenkingspad

De groene noordzoom van Almere

Herdenkingspad

De wandeling verbindt het vele groen aan de noordzijde van Almere Stad. Vanaf de noordzijde van het station Almere Centrum wandelen we via het fraai aangelegde Mandelapark rond de hoogbouw naar het Hanny Schaftpark. Via het Bos der Onverzettelijken, de Leeghwaterplas, het Koggepark en de begraafplaats van Almere Stad keren we via het Beatrixpark en het J.M. den Uylpark terug in het centrum van Almere Stad. Maar voordat we het centrum bereiken doorkruisen we nog een gerenoveerd deel van de oudste woonwijk van Almere Stad: de Stedenwijk.
De parken en plassen maken het mogelijk een verrassend groene wandeling te maken. Het ene park is zorgvuldig aangelegd en ingedeeld, in een ander park - zoals het Hanny Schaftpark en delen van het Beatrixpark - overheerst de natuur.
Wat sommige parken ook bijzonder maakt is het herdenkingskarakter. Dat is het duidelijkst zichtbaar in het Bos der Onverzettelijken, dat is ingericht als verzetsherdenkingsbos. Verder komen we onderweg een buste tegen van de Salvadoraanse aartsbisschop Oscar Romero, een kunstwerk ter ere van de bemanningsleden van een neergestort Brits oorlogsvliegtuig en een standbeeld van oud-premier Joop den Uyl.
Dit is een wandeling uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Almere, die is verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen buiten de binnenstad van Almere

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Almere

Horeca

Fetch Food

P.J. Oudweg 4

1314 CH Almere

Eetvafé Wilma's Place

Markerkant 11-23

1316 AK Almere

Café 't Boemeltje

Stationsplein 4

1315 KS Almere

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend

Deel deze wandeling

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info