Kinderdijk

Molenland

Kinderdijk
 • Bron:

  Ad Snelderwaard

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Kinderdijk

 • Startadres:

  bezoekerscentrum Wisboomgemaal
  Nederwaard 1
  2961 AS Kinderdijk

 • Coördinaten:

  51°53’4” N   4°38’21” E

Kinderdijk is natuurlijk bekend vanwege de vele molens: zoveel molens zo dicht bij elkaar is zo uniek, dat de UNESCO het tot Werelderfgoed heeft verklaard. Dat levert veel bezoekers op, maar gelukkig mag iedereen hier alleen wandelen of fietsen. En naarmate je verder van het bezoekerscentrum komt, wordt het rustiger, terwijl er toch weer andere molens in je blikveld verschijnen. Voorbij Nieuw-Lekkerland loop je een stukje door bos, om daarna over een graskade weer richting Kinderdijk te lopen. Bij Alblasserdam zie je mooie stukjes natuur bij het Lammetjeswiel en achter Huis te Kinderdijk. Kort voor het einde heb je vanaf één punt een indrukwekkend zicht op de veelheid aan molens.

Reacties op deze wandeling

Reactie op Letty

Stefan Horn, 29-03-2021

Bedankt voor de melding. Ik heb de kaart hersteld, zodat je de route kunt lopen. Niet bij alle wandelingen in WandelZapp zit een routebeschrijving. Bij alle wandelingen is de route als lijn ingetekend op een kaart en geeft een stip aan waar je bent. Hiermee kun je de wandeling prima ...

Kinderdijk/17184

Letty Bruggeman, 29-03-2021

Deze wandeling staat in de app, maar er is geen beschrijving bij en op de kaart staat hij maar voor een klein deel aangegeven. Hij is met de app dus niet te lopen.

Op en top Hollands Glorie

Mirjam Klever, 05-01-2020

De route is een mooie combinatie van de rust in de polders en de toeristische drukte rondom de Kinderdijkse molens. Kortom, ik vind het een aanrader. Op en top Hollands Glorie. Uniek in de wereld. Laat mij maar als toerist aan de wandel te gaan.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen door oneindig laagland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen door oneindig laagland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info