Landgoedwandeling Hattem 2

Hanze- en vestingstad, De Hezenberg, Molecaten

Versiedatum: 09-04-2024

DijkpoortStadhuis HattemGrote of AndreaskerkKruidentuin Franse HofPad langs het Apeldoorns KanaalHuis De HezenbergVijver om heuveltjeHezenbergersluisApeldoorns KanaalPad langs het kanaalJeneverbesstruiken Algemene VeenHeuveloord vanaf de AstrawegSpijker WatervlietSpaanse GravenRestaurant De Keuken van CaatjeLeemkuleTrijselenbergMariabeukHuis MolecatenWatermolenPad langs de volkstuintjesSpookhond KladdegatMolen De Fortuin
14 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Centrum, Hattem

Details

In 891 wordt de nederzetting Hatheim voor het eerst vermeld. Hattem kreeg in 1299 stadsrechten van graaf Reinoud I van Gelre en werd toen van stevige stadsmuren en poorten voorzien. In de 15e eeuw heeft Hattem zich bij het handelsverbond de Hanze aangesloten.

Na het pittoreske centrum loopt de route langs het Apeldoorns Kanaal en over landgoed De Hezenberg, daarna over landgoed Molecaten met Spijker Watervliet en de Spaanse Graven. Vervolgens loop je over Molecaten Park De Leemkule met horeca en daarnaast de Leemkule. Daarna voert de route over de Trijselenberg en langs de Mariabeuk, de sprengen en het landhuis naar de watermolen bij herberg Molecaten. Tot slot loop je door een buitenwijk van Hattem en langs molen De Fortuin terug naar de bushalte. 75 % onverhard. Als het halfverharde pad langs het Apeldoorns Kanaal te nat is, is er een alternatief. De overige paden kunnen modderig zijn.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info