NS-wandeling Land van Ravenstein

De uiterwaarden van de Maas

NS-wandeling Land van Ravenstein
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Ravenstein

 • Startadres:

  station Ravenstein
  Stationssingel 122
  5371 BB Ravenstein

 • Coördinaten:

  51°47’40” N   5°38’14” E

Met deze NS-wandeling komt iedereen aan zijn trekken. Wil je lekker wandelen en struinen door de uiterwaarden van de Maas? Loop het hele rondje. Wil je liever rustig wandelen en rondkijken in slaperige, oude dijkdorpjes? Kies dan de korte route. In het Land van Ravenstein, dat in het noorden begrensd wordt door de Maas, wandel je in een open, landelijk gebied over smalle asfaltweggetjes en groene graspaden. De route eindigt in het oude vestingstadje Ravenstein met monumenten, kinderstraatjes en gezellige terrassen.

Tip: steek 's zomers met het pontje de Maas over en bezoek het middeleeuwse Batenburg.

De route is 16 km lang, maar kan worden ingekort tot 9 km door bij Deursen-Dennenburg het westelijk deel van de route over te slaan.

Reacties op deze wandeling

Uiterwaarden

Gerard, 27-03-2021

Wel aardige wandeling. Eerste deel is wat minder (vooral asfaltwegen langs akkerland), maar eenmaal in de buurt van de Maas wordt het leuker en het stuk door de uiterwaarden langs de Maas maakt de wandeling de moeite waard!

Zonnige wandeling

Henk Roelofs, 25-04-2019

Lekker zonnig, 20 graden. Veel vergezichten en heel stuk door de uiterwaarden. Indien je op het voet/fietspad wilt lopen kan dit ook. In Ravenstein zelf verdwaald door eigen schuld. Vanaf paaltje 75 moet je gewoon doorlopen naar 76 en dan pas Ravenstein in. Maar verder prima routebeschrijving. Tussen 12 en ...

NS-wandeling Land van Ravenstein 29-10-2017

Sjan, 01-11-2017

Helder zonnig weer afgewisseld met witte en donkere wolkenpartijen. Hier boven dit weidse en vlakke land zie je heel veel lucht, dus dat levert een mooi schouwspel op. Prima te volgen route. De uitgebreide route door de uiterwaarden gevolgd. De loslopende koeien waren soms nogal nieuwsgierig, wat het lastig maakte ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info