NS-wandeling Sint-Pietersberg

Rondwandeling Maastricht

NS-wandeling Sint-Pietersberg
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Maastricht

 • Startadres:

  station Maastricht
  Stationsplein 27
  6221 BT Maastricht

 • Coördinaten:

  50°50’59” N   5°42’18” E

Begin- en eindstation: MaastrichtRoute: PieterpadInkorting: 9 kmEen combinatie van stad en natuur. Je begint in het oude centrum van Maastricht. Dan klim je omhoog naar de Sint-Pietersberg om van het uitzicht te genieten. Langs het riviertje De Jeker loop je weer terug naar Maastricht. Daar is het goed toeven op een van de vele terrasjes.

Reacties op wandelingen

Nog te veel asfalt

Henk Sonnemans, 06-08-2019

Dit is een oude route die nodig eens ge-update moet worden! Hier zit nog teveel asfalt in! Sla dat kasteel Neercanne over en ga eens het Cannerbosch en het Milleniumbosch in en ga niet met een grote boog om de sportvelden aan de Mergelweg lopen, maar begin daar al langs de Jeker te lopen. (Krijg zelfs het vermoeden dat deze deze route is van vóór het jaar 2000, toen het Milleniumbos nog niet bestond!)

Prachtige vergezichten

Joyce Vervoort, 03-05-2019

Deze wandeling eind april gelopen. Alles wordt groen, de bloesem is aan het vallen. Eerst in Maastricht rondgekeken. Dan direct de Sint-Pietersberg op om door de heuvellandschappen van het mooi Limburg te wandelen. Kasteel Neercanne al lang van te voren te zien, wat is het dan mooi om er ook langs te lopen. Dan langs de rivier de Jeker met de watermolen. Deze wandeling behoort wel tot één van mijn favoriete. https://gewoonjoyce.nl/wandelen/nswandeling-maastricht-sintpietersberg/

Schitterende wandeling

Ton Keeris, 14-11-2018

Erg mooie wandeling en ik heb genoten van de herfstkleuren en prachtige vergezichten. De wandeling is goed beschreven, alleen na kasteel Neercanne waren er wat markeringen (tijdelijk?) weg ivm werkzaamheden aan de natuur. Maar door de goede omschrijving was de route goed te volgen. Een echte aanrader deze wandeling.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info