Rivier de Regge en de Steile Oever

Regge
 • Bron:

  Max de Krijger

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  restaurant De Nieuwe Brug
  Lemelerweg 13
  7731 PR Ommen

 • Coördinaten:

  52°29’21” N   6°25’27” E

Dit keer krijg je rivier de Vecht niet te zien. Maar dat is geen straf. De wandeling gaat langs rivier De Regge, een van de riviertjes die de Vecht voeden. Eerst wordt de voet van de Lemelerberg getrotseerd, maar al snel dalen we af naar de boorden van het riviertje. Twee keer word je verwend met een landgoed. Het laatste stukje is het meest bijzonder: de Steile Oever.

Reacties op wandelingen

Nog een ding

Gerrit-Jan van den Berg, 25-02-2021

Op de routebeschrijving is het fijn als het startpunt vermeld staat. Als je zoals wij met een print in de auto springt en ergens op de snelweg tegen elkaar roept waar gaan we eigenlijk heen is het handig als dat ergens staat. (ja natuurlijk kan ik het zelf opschrijven maar een kopje startadres zou gewoon handig zijn)

Wat een mooie wandeling

Gerrit-Jan van den Berg, 25-02-2021

Op deze lente dag in februari hebben we de wandeling gelopen en ik was blij dat we de gps op de telefoon hadden. De natuur is in een woord geweldig, goede dichte schoenen in dit seizoen aanbevelenswaardig. De routebeschrijving riep veel vragen op bij ons. Het woord Beukenallee staat op de verkeerde plaats, dat moet direct achter verharde weg komen. Je steekt namelijk de Beukenallee rechtover. Bladzijde 2 Bij de splitsing volg je het het zandpad naar rechts?? De GPS wijst aan rechtdoor een leuk pad op waarmee je de Regge blijft volgen. Uiteindelijk kwamen we keurig bij de twee boerderijen waar we LA gingen. Dit stuk hiervoor was mij in elk geval niet duidelijk genoeg. Dus alles na het witte huis tot N37. De gpx data werkten prima dus we zijn na een heerlijk ijsje / cappuccino to go moe maar voldaan naar huis gegaan.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het Vechtdal

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het Vechtdal

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info