Rijsekade en Zouweboezem

Oerhollands stukje rivierenland

Rijsekade en Zouweboezem
 • Bron:

  StroomWaarts

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Lexmond

 • Startadres:

  parkeerplaats Driemolensweg, Lexmond
  Driemolensweg
  Lexmond

 • Coördinaten:

  51°57’2” N   5°0’52” E

Tussen Lexmond en Meerkerk ligt een oerhollands stukje rivierenland. De Zouweboezem is beroemd vanwege de vogelrijkdom maar ook de Rijsekade is prachtig. Deze wandeling combineert deze landschappen met een stukje wandelen langs de rivier de Lek. Het is een afwisselende wandeling grotendeels over kades en onverharde paden. In de winter kan het erg modderig zijn in de zomer kan het gras erg hoog staan. De wandeling is een aanrader!

Reacties op wandelingen

Mooie route, jammer van de dijk

Marcel T, 03-04-2020

Prachtige route door de zouweboezem. Ook het stuk over de lekdijk is wel ok, alleen jammer dat er over de weg gelopen wordt terwijl er ook een wandelpad beneden vlak langs de rivier loopt. Dit vermindert het lopen over de af en toe best drukke dijk.

Bemaaiing

Bert Dingemans, 26-06-2015

Hallo Kees, Dank voor je reactie ik zal de tekst aanpassen, probleem is dat de bemaaiing wisselt, de ene keer is de linkerkade goed beloopbaar de andere keer de rechter. Voor de Lekdijk zal ik de tekst aanpassen dat je ook onderlangs de dijk kunt lopen

Aanwijzing

Kees van Ravesteijn, 23-06-2015

Bij het begin van de graskades via een loopplank de rechter kiezen, de linker wordt op een gegeven moment ondoordringbaar. De Lekdijk zelf is niet bepaald rustig, door niet alleen bestemmingsverkeer.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info