Romeinse Veldtocht Arnhem-Elst 2

Uiterwaardpark Meinerswijk, Park Lingezegen, Tempel/Kerk Museum Elst

Versiedatum: 06-03-2023

Visualisatie Castellum MeinerswijkNeder-RijnSmal pad in  MeinerswijkKleiput MeinerswijkVisualisatie Castellum MeinerswijkVisualisatie Castellum MeinerswijkHet KijkhuisKazemat IJssellinie uit de koude oorlogVoormalige steenfabriek EldenKonikpaarden gezien vanaf het doorlaatwerkRomeinse tuin bij boomgaard Steenen KamerVijver in wijk ElderveldVoetpad in wijk  Elderveld-ZuidPark in wijk De LaarRijkerswoerdse PlasRijkerswoerdse PlasRijkerswoerdse PlasPark LingezegenPark LingezegenHeuveltjespark in Elst-WesteraamGrote Kerk ElstMaquette tempel Elst in het KerkmuseumSchedel van offerschaapReplica van bij Elst gevonden dodecaëderFundering Romeinse tempel onder de kerkFragmenten zuilen en platen Romeinse tempel
14 KM
Start:

station Arnhem Centraal, Arnhem

Details

De wandeling is slechts begaanbaar als de Rijnstand bij Lobith lager dan 13,40 m is! Bij een hogere stand overstroomt Meinerswijk. Zie vaarweginformatie.nl.
De route kruist de Neder-Rijn, die al door de Romeinen als vaarroute werd gebruikt. In uiterwaardpark Meinerswijk zijn de resten van een Romeins fort opgegraven, waarvan de contouren van het hoofdgebouw zichtbaar zijn gemaakt. Aan de overkant van de dijk is een Romeinse tuin aangelegd. In Elst zijn onder de Grote Kerk de fundamenten van twee Gallo-Romeinse tempels te bezichtigen, waarvan een van bijzonder grote afmetingen.
In de rijk geïllustreerde gids 'Romeinse Veldtochten' van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig staat uitgebreide achtergrondinformatie. Daarnaast boeiende themaverhalen van de hand van historica Ester Smit, over het dagelijks leven van de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info