Trage Tocht Slenaken

Onderste en Bovenste Bos, Schilberg en de Gulp

Trage Tocht Slenaken
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Slenaken

 • Startadres:

  parkeerterrein, Slenaken
  tegenover Heijenratherweg 2
  Slenaken

 • Coördinaten:

  50°46’12” N   5°51’47” E

Slenaken ligt min of meer verstopt in het diepe Gulpdal op de grens met België. Tijdens deze tocht kun je steile hellingen en mooie doorkijkjes verwachten. Voortdurend gaat de route op en neer. We wandelen vanuit het dorp gelijk het hellingbos in en gaan daarna met een boog door boerenland naar het Onderste en Bovenste Bos. In het Bovenste Bos wandel je steeds aan de bosrand vanwege de mooie vergezichten. Bij helder weer kijk je ver over de landsgrens heen. Hoog boven Teuven passeer je een grenspaal. Even verder volg je een steil bospad omlaag en rol je zowat de Gulp in. Het uitstapje over de grens is van korte duur. Als we eenmaal weer in eigen land zijn volgen we de onverharde Maastrichterweg richting Schilberg. De prachtige weg slingert licht omhoog, met de kerktoren van Slenaken rechts in de diepte. We lopen het toeristische dorp voorbij om als slot van de wandeling de mooie weidepaden langs de Gulp te kunnen bewandelen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtig glibberen

Esther Oosterman, 26-01-2021

Deze prachtige tocht in ruim 4 uur geglibberd, gegleden en gesopt. Door de sneeuwval van eergisteren en de dooi was het merendeel van de mooie route een survival tocht geworden. Wat hebben wij er ondanks dat(misschien wel dankzij!) van genoten. Route beschrijving nergens dubieus maar heel duidelijk. Volgende bankjes onderweg met prachtige uitzichten. Dank voor deze mooie route!

Top route!

Gerben, 08-07-2020

Afgelopen zaterdag deze mooie route gelopen. De route gaat langs prachtige paadjes door heuvellandschap. Onderweg loop je vooral door de natuur en het boerenlandschap, en nauwelijks door bebouwde stukken. De eerste keer dat de route bij de Gulp komt is een prachtig plekje! En ook het laatste stuk van de route langs de Gulp is zeer de moeite waard. Onderweg lagen er een paar keer omgewaaide bomen op de route waar je overheen of langs moest lopen. Dit was niet echt een probleem. Bedankt voor deze top route!

Schitterend

Femke, 13-11-2019

Vandaag eindelijk deze route gelopen, hij stond al zo lang op mijn lijstje. Echt een schitterende route. Perfect beschreven. De omgeving is natuurlijk prachtig. De mooie uitzichten zijn nu inde herfst nog mooier met alle verschillende kleuren (al wil ik de route ook graag nog eens lopen in het voorjaar). Enige minpuntje was het grijze en regenachtige weer, ik denk dat de route nog mooier is met een herfstzonnetje erbij. Hond en ik hebben heerlijk door de modder gebanjerd. Deze route staat zeker in mijn top drie van mooiste routes.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Restaurant de Boswachter

Heyenratherweg 2

6277 NT Slenaken

Auberge Smockelaer

Givelderweg 2

6276 PB Slenaken

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info