Trage Tocht Slenaken

Onderste en Bovenste Bos, Schilberg en de Gulp

Versiedatum: 08-06-2023

rand Bovenste BosSometimes IT snows in April Sneeuw in april!Toch de grens met België  overSlenakenSlenakenBrug over de Gulp bij BeutenakenOogsttijdPlateau HeijenrathAfdaling naar de GulpOp de MaastrichterwegGrenspaalHolle wegUitzicht vanaf de NuroperbergPittige afdaling van de NuroperbergOp het plateau bij HeijenrathBlik op Slenaken
17 KM
100 M
Start:

parkeerterrein, Slenaken

Details

Slenaken ligt min of meer verstopt in het diepe Gulpdal op de grens met België. Tijdens deze tocht kun je steile hellingen en mooie doorkijkjes verwachten. Voortdurend gaat de route op en neer. We wandelen vanuit het dorp gelijk het hellingbos in en gaan daarna met een boog door boerenland naar het Onderste en Bovenste Bos. In het Bovenste Bos wandel je steeds aan de bosrand vanwege de mooie vergezichten. Bij helder weer kijk je ver over de landsgrens heen. Hoog boven Teuven passeer je een grenspaal. Even verder volg je een steil bospad omlaag en rol je zowat de Gulp in. Het uitstapje over de grens is van korte duur. Als we eenmaal weer in eigen land zijn volgen we de onverharde Maastrichterweg richting Schilberg. De prachtige weg slingert licht omhoog, met de kerktoren van Slenaken rechts in de diepte. We lopen het toeristische dorp voorbij om als slot van de wandeling de mooie weidepaden langs de Gulp te kunnen bewandelen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

nog steeds modderig

B Wandeldeet, 18-03-2024

Deze route is populair een deel van de route is momenteel erg modderig met name aan het eind, hier zou de gemeente een schelpenpad oid kunnen maken.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info