Trage Tocht Arnhem (stadse tochten)

Klarenbeek en Sonsbeek

Trage Tocht Arnhem (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem
  Stationsplein 38
  6811 KK Arnhem

 • Coördinaten:

  51°59’3” N   5°54’12” E

Arnhem is misschien wel een van de mooiste parksteden in Nederland. We maken een prachtige wandeling door de groene gangen van de stad. Op het eerste deel van de tocht duiken we naar beneden richting de Rijn. Langs de rivier bereiken we de Markt en de Eusebiuskerk. Na de Spijkerbuurt wandelen we door Park Thialf en langs het spoor naar Presikhaaf. Op het tweede deel van de route rijgen we pareltjes van parken aaneen en het meest verrassend is nog wel dat we regelmatig gaan klimmen en dalen. Via park Sacré Coeur en park Angerenstein lopen we naar Hoogte 80 met een fenomenaal panorama over de stad en omgeving. We vervolgen onze route via de parken Klarenbeek en Zijpendaal naar park Sonsbeek. Na een bezoek aan Watermuseum of Bezoekerscentrum gaan we terug naar het station. Onderweg komen we veel horeca tegen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Arnhem

A. Mulder, 30-07-2018

Gisteren de trage tocht Arnhem gelopen. Prima beschreven. Mooie afwisselende tocht. Gestart in Pesikhaaf i.v.m parkeren Dank aan Rob.

Trage Tocht Arnhem

Rob Wolfs, 06-01-2018

De beschrijving van deze route is weer helemaal bijgewerkt. Nu ook een stukje langs de nieuwe Sint Jansbeek in het centrum van Arnhem.

Mooie afwisselende wandeling

Lineke, 04-01-2018

Wij starten de wandeling vandaag vanaf punt 5 (Monnikensteeg) daar kun je nl heel dichtbij prima parkeren. De start was al meteen mooi met klimmetjes en prachtige uitzichten, ondanks het mindere weer. De aanwijzingen waren, zoals gebruikelijk, weer prima. Bij de start van punt3 gingen we even mis, er wordt daar flink aan de weg gewerkt en het onverharde pad komt nog altijd uit op het fietspad maar dan moet je echt eerst RA en dan links de kruising over steken. Van de weeromstuit hebben we het rondje door park Presikhaaf verkeerdom gelopen. Maar dat is dan ook het enige. Ondanks de miezerregen een prachtige tocht. Dank voor het uitzetten ervan.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24a

6814 CL Arnhem

Brasserie Aquarium

Zijpendaalseweg 26-28

6814 CL Arnhem

Brasserie De Boerderij

Parkweg 2

6815 DJ Arnhem

De Palatijn

Tellegenlaan 4

6814 BT Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info