Trage Tocht Duursche Waarden

IJssel, Fortmond en Achterweerd

Trage Tocht Duursche Waarden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Den Nul

 • Startadres:

  Infocentrum IJssel Den Nul
  Rijksstraatweg 109
  8121 SR Olst

 • Coördinaten:

  52°21’37” N   6°6’37” E

We maken een prachtige wandeling in de uiterwaarden van de IJssel bij Den Nul, met dank aan Max Schurink voor de routesuggesties. Een heuse jubileumtocht, deze 300e Trage Tocht! De Duursche Waarden waren de eerste uiterwaard in Nederland waar geprobeerd werd om het oorspronkelijke rivierenlandschap met ooibossen en moerassen terug te brengen. De resultaten liegen er niet om. Vanuit het Infocentrum met horeca en diverse exposities lopen we over een fraaie drijfbrug de ruige graslanden in. Over een spannend kronkelpaadje door het zachthoutooibos Korea komen we bij een vogelobservatiehut met uitzicht over de Scherpenzeelsehank. Met een trekpontje zetten we ons zelf over. Bij de IJssel vervolgt de route twee kilometer lang langs de rivier. Grote kans dat we hier Schotse Hooglanders of pony´s zien grazen. We passeren de oude steenfabriek van Fortmond met z´n niet te missen schoorsteenpijp en we kunnen hier in de zomer met het Kozakkenveer de IJssel overvaren naar Veessen om daar van het uitzicht en de horeca te genieten. We vervolgen onze tocht langs de huizen van Fortmond naar het droog hardhout ooibos Achterweerd. Een bijzonder bos aan de rand van de rivier met fraaie beukenlanen. Even over de onvermijdelijke asfaltweg, maar op het laatste stuk lopen we weer door mooie graslanden terug naar het Infocentrum

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Duursche waarden

Saskia Oost, 04-10-2020

Op2 oktober deze route gelopen. Een verrassend mooie wandeling, door bos, weiland, langs de IJssel. Onderweg wilde paarden, een trekpontje en veel meidoorn. Echt een aanrader!

Alweer genoten

Janny Achterkamp-Renkema, 15-09-2020

Voor het eerst deze route in september gelopen, nu de meidoorns en andere struiken vol rode bessen zitten, heel mooi. Even 2 opmerkingen: het Kozakkenveer vaart (nog) niet, vanwege corona. En bij punt 5, 7e regel: 'Meebuigen naar rechts' ging gisteren niet, was afgesloten, je gaat nu schuin rechts naar F21.

Genoten!

Rita Groen, 07-09-2020

Gisteren hebben we wederom genoten van een mooi stukje Nederland. Ruig ooibos, prachtig bloeiende hooivelden, wijdse wolkenluchten bij de IJssel, een pontje dat je zelf over een kreek moet trekken, de statige beukenlaan. Helaas hadden we de pech dat er een band optrad op de camping in Veessen. Vanaf de overkant van de IJssel was dit regelmatig zeer duidelijk te horen. We doen de wandeling graag nog een keer met wat meer stilte om ons heen. Ook zijn we benieuwd hoe het hier is in de andere seizoenen, vooral als het heel nat is. Kortom, we komen hier zeker nog eens terug! De route was zeer duidelijk beschreven in de app. We kónden gewoon niet mis lopen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Horeca

Brasserie Op Duur

Rijksstraatweg 109

8121 SR Den Nul

Hotel-restaurant IJsselzicht

IJsseldijk 40

8194 LE Veessen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info