Trage Tocht Havelte

Holtingerveld en Havelterberg

Trage Tocht Havelte
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Havelte

 • Startadres:

  Vlinderparadijs Papiliorama
  Van Helomaweg 14
  7971 PX Havelte

 • Coördinaten:

  52°47’6” N   6°13’27” E

We maken vanaf de rand van Havelte een 100% onverharde wandeling over het uitgestrekte Holtingerveld en over de Havelterberg. In de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitsers op de Havelterberg een vliegveld. We lopen langs de rand van de Oude Startbaan, nu een geaccidenteerd schraalgrasland waar orchideeën groeien. Het Holtingerveld is licht heuvelachtig met op sommige plekken nog actief stuifzand, met droge en natte heide, veentjes, hoogveenvegetaties, eikenhakhoutbosjes en op voormalige stuifzandgronden aangeplante bossen. De afwisseling is groot en we genieten van de rust en stilte in de natuurgebiedjes met klinkende namen als Holtingerzand, Uffelterveen en Westerzand. De vele zandwegen maken het lopen soms zwaar. Op het laatste deel van de wandeling passeren we de Havelterberg, tegenwoordig het derde aardkundige monument van de provincie Drenthe, omdat het een van de meest prominente stuwwalrestanten is.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige route

Marian Klunder, 11-03-2018

Wat een prachtige route is dit. Ook perfect en duidelijk omschreven. We hebben er van genoten gisteren. Heerlijk weertje erbij ook!

Ook in de winter schitterend

Esther, 12-12-2015

vandaag deze tocht gelopen. Ik had geen problemen t/m 2 in de beschrijving, maar vond m her en der wat summier maar goed te doen!

TT Havelte

Rob Wolfs, 02-02-2015

De route is in het veld nagelopen en gecontroleerd. Ik heb de routebeschrijving flink onder handen genomen. Ik hoop maar dat de wandeling nu weer goed te volgen is met de tekst. Toch ook nog een keer het advies om altijd op een topkaart mee te kijken en/of een gps-track te volgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Vlinderparadijs Papiliorama

Van Helomaweg 14

7971 PX Havelte

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info