Trage Tocht Nijmegen (stadse tochten)

Mariënboom, Goffertpark en Maas-Waal Kanaal

Trage Tocht Nijmegen (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  24 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  station Nijmegen
  Stationsplein 6
  6512 AB Nijmegen

 • Coördinaten:

  51°50’33” N   5°51’13” E

We maken een lange wandeling door en rondom de stad langs blauwe en groene gangen. De route is een aaneenschakeling van stadse pareltjes als parken, parkbossen, plantsoenen en watergangen. Op het eerste deel van de tocht lopen we door het klassieke Kronenburgerpark naar de Waalkade. Langs het Romeinse Valkhof gaat het naar een mooi wandelpad op de rand van de stuwwal. We genieten hier van de prachtige panorama's over de Waal en de Ooijpolder. Nijmegen heeft niet alleen veel natuur in huis, maar ook fraaie architectuur: van chique villa's tot echte landhuizen. Op de Kopse Hof, ooit ook van betekenis in het verre Romeinse verleden, wandelen we over misschien wel een van de mooiste wandelpaden van Nijmegen: een laan met knotlindes. Op de beukenlanen in Mariënboom en het bos rond Mariënbosch vergeten we helemaal dat we in een stad aan het wandelen zijn. Park Brakkenstein heeft met de Hortus Nijmegen veel 'extra natuur' te bieden en ook de universiteitsterreinen zijn rijk voorzien van omringend groen. Volgt een stuk door een woonwijk, maar verrassende kronkelpaadjes door plantsoenen continueren het groene karakter van onze route. Het Goffertpark is opnieuw een klassieker, we laten ons verrassen door de glooiende open weides en fraaie bomenlanen. We lopen een paar kilometer langs het Maas-Waal Kanaal en ook hier wanen we ons ver buiten het stadse gewoel. Maar de contrasten zijn nooit ver weg. In de buurt van de havens ontkomen we niet aan een stukje lelijke industrie. Dat wordt dan wel weer ruim gecompenseerd door een laatste ketting van groene kralen met heuse populierenlanen en het nog niet zo oude Westerpark. Op het laatste deel van de wandeling is het Honigcomplex langs de Waal met z'n industrieel erfgoed en alle horeca een mooi slotakkoord. Langs de lange Heeselaan lopen we terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Zeer afwisselend

Roger Vd Broek, 05-05-2019

Wat een leuke tocht is dit je loopt die 24 km loop je zo weg heel veel te zien en erg afwisseling.

Super

Irene, 21-04-2019

Mooie lange wandeling waarbij je amper merkt dat de stad zo dichtbij is. Er wordt op verschillende plaatsen (onder andere de Waalkade en het Honigcomplex) gebouwd en verbouwd, maar route blijft goed te volgen.

Prachtige lange wandeling

Tes, 13-11-2018

kom zelf uit Nijmegen, wandelde langs paadjes waarvan ik het bestaan niet wist! alles is duidelijk beschreven. Even moeite met de route gehad bij punt 5. nadat je onder de passage bent doorgelopen wordt in in beschrijving gesproken over een hek van gaas aan je linker hand.. Dit hek is er niet meer, het terrein daar wordt momenteel opnieuw ingericht. Veel paadjes naar links gaan richting klooster, deze moet je dus negeren. Uiteindelijk kom je oo het eerste klinkerpad,Hier links af. Aanrader is het Honigcomplex, lekker eten/drinken in een super omgeving!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info