Trage Tocht Schuytgraaf

't Vlot, Eldense Zeeg en De Park

Trage Tocht Schuytgraaf
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem Zuid
  Metamorfosenallee 75
  6843 TZ Arnhem

 • Coördinaten:

  51°57’17” N   5°51’7” E

We maken een bijzondere wandeling rondom de Zuid-Arnhemse Vinex-wijk Schuytgraaf en door het belendende De Park. Vanaf station Arnhem Zuid lopen we even over het fietspad naar een nieuwe halfverharde bomenlaan richting spoor. We passeren een kunstwerkplaats met beeldentuin. Langs het pad zien we ruige graslanden afgewisseld met waterplassen, natuur die nog volop in ontwikkeling is. De route vervolgt over rustige asfaltweggetjes langs boerderijen, knotwilgen en een enkele fruitboomgaard in een typisch Betuws landschap. Aan de horizon aan de overkant van de Rijn steeds zicht op de Veluwse stuwwal. Ook aan de randen van Schuytgraaf is het oude cultuurlandschap fraai opgenomen in het nieuwe stadslandschap. We volgen een ruig graspaadje langs water, maar ook strakke fietspaden met brede grasstroken naar De Park. De Park is onderdeel van Park Lingezegen, een nieuw landschapspark in ontwikkeling tussen Arnhem en Nijmegen. Bij De Landerij is het tijd voor een pauze. We doorkruisen De Park over nieuwe wandel- en fietspaden, over een oude notenlaan, langs graslanden,watergangen en door een bosje terug naar de rand van de wijk. Op het laatste deel van de route lopen we over een grasstrook pal langs het spoor terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Schuytgraaf

Rob Wolfs, 16-08-2018

De wandeling in Arnhem Schuytgraaf kan weer gelopen worden. Er is een officiële, goed gemarkeerde en vermoedelijk tijdelijke omleidingsroute ingesteld van krap 1 km. Deze route is in de tekst en kaarten verwerkt.

Reactie op Andre2

Rob Wolfs, 29-07-2018

Bedankt voor de melding, André. Ik sluit de route even af en ga binnenkort poolshoogte nemen.

Afsluiting deel route

Andre2, 29-07-2018

De wandeling deels gelopen. Onder punt 3 staat: "...... over de Limes. Je blijft de sloot volgen tot een fietspad. Daar ga je linksaf". [einde citaat]. De weg linksaf is afgesloten voor alle voetgangers en fietsers. Er staat iets verderop ook een bouwhek. De afsluiting houdt dus verband met bouwwerkzaamheden iets verderop. Het is onmogelijk er langs te gaan, afgezien dat dit natuurlijk niet mag. De enige manier om weer op de route te komen is, i.p.v. linksaf te gaan het fietspad op, rechtdoor te gaan tot aan de kruising met stoplichten. Hier oversteken en dan links over het gras in de richting van het tankstation lopen. (let op: je moet wel over het gras lopen aan de zuidkant van de sloot direct ten noorden van de sportvoorzieningen). Ik vermoed wel dat dit eigen grond is aangezien aan het eind een hek staat waar je omheen moet). Dan kom je op een weg die toegang geeft tot een parkeerplaats. Als je op die weg komt, zie je op een gegeven moment een fietspad. Die moet je hebben en dan ben je weer op de route. (Je bent dan aangehaakt onder punt 4 van de wandeling op "....en fietspad even naar rechts volgen...". Deze alternatieve route is beslist NIET voor mensen met een slecht oriënteringsvermogen. Het is lastig om weer op de route te komen. Loop ook niet langs de drukke weg richting het benzinestation want hier is geen voetpad en dus gevaarlijk! Er zou mijn inziens sowieso eens naar de routebeschrijving gekeken moeten worden of deze aanpassing behoeft als de bouwactiviteiten voorbij zijn. Ik krijg de indruk dat er meer mis zou kunnen zijn met dit deel van de routebeschrijving doordat ter plekke de inrichting is veranderd.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Landerij De Park

De Park 12

6661 NW Elst

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info