Trage Tocht Vaassen

Cannenburch en Kroondomein

Trage Tocht Vaassen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Vaassen

 • Startadres:

  kasteel Canneburch
  Maarten van Rossumplein 4
  8171 EB Vaassen

 • Coördinaten:

  52°17’25” N   5°57’54” E

We maken een bijzondere bekenwandeling aan de oostkant van Vaassen op de rand van de Veluwe. Kasteel Cannenburch heeft in de loop van de geschiedenis een groot stempel gedrukt op de omgeving van Vaassen, ook op het gebruik van beekwater. De molens die hier vroeger aan de beken stonden, waren vrijwel allemaal eigendom van Cannenburch. We wandelen aan het begin en aan het eind van de route door het parkbos van het kasteel. Op de Emmalaan is te zien hoe meerdere beken naast elkaar stromen maar toch ook weer gescheiden worden. De beken buitelen letterlijk over elkaar heen: Molenbeek, Dorpsche Beek, Nieuwe Beek, Rode Beek en Geelmolense Beek. Ook in het bos zijn beeklopen en sprengenkoppen overal duidelijk aanwezig. Niersen ligt als een oude agrarische enclave midden in de bossen van het Kroondomein. We lopen langs enkele fraaie heideveldjes weer terug naar Cannenburch.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Ultiem genieten

Marina Wijnands-Gerritsen, 28-02-2021

Op zondag 28 februari deze tocht gelopen. Voor liefhebbers van beken, bossen en heide is het een tocht van ultiem genieten. We starten in de mist maar al snel brak de zon door. Dat leverde prachtige weerspiegelingen van de bomen in de talrijke beken op. Voor een zondag was het ongekend rustig. De stilte werd alleen doorbroken door het gefluit van vogels en het geroffel van de specht. De route is prima beschreven. Het laatste verharde deel is wat minder mooi maar och dan je verzadigd van alle andere mooie momenten dus dat maakt niet zoveel uit. En je eindigt in het kasteelpark wat een mooi toetje is.

Boeiende beken

Mieke Kleinleugenmors, 24-02-2021

Wat een mooie, afwisselende tocht. We liepen de route op een zonovergoten dag in februari. Het cultuurlandschap met de vele beken houdt je voortdurend geboeid. En dat we een overstekende ree troffen in het heidegebied was een cadeau! Op het laatst gingen we een beetje de mist in. De beschrijving voor het stukje door het gemeentelijk bospark verwarde ons enigszins, maar we kwamen wel weer goed uit. Een regelrechte aanrader is deze trage tocht.

Wandeling

E Geerlig, 21-02-2021

vandaag 21 februari deze wandeling gemaakt, prachtig weer, Mooie wandeling, goed beschreven. De 1e citroenvlinder gezien.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Bij Maarten in 't Koetshuis

Maarten van Rossemplein 2

8171 EB Vaassen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info