Architectuurwandelingen

Wandelen langs hedendaagse en oude architectuur in steden en dorpen, zelfstandig, onder leiding van een gids of met toelichting van de architect. Van al deze mogelijkheden hebben we links en boeken op een rijtje gezet.

Architectuurwandelingen in Nederland en Vlaanderen

Architectuurwandelingen in Nederland en Vlaanderen

Deze gids nodigt u uit om te wandelen langs hedendaagse architectuur in negen steden in Nederland en Vlaanderen. U maakt niet alleen kennis met baanbrekende gebouwen van bekende architecten, maar ook met de minder geslaagde projecten. Bovendien kunt u lezen over de ontwikkelingen in de architectuur van de laatste honderd jaar.

Lees meer

Architectuurwandelingen door Mechelen

Architectuurwandelingen door Mechelen

Een groep van maximum 25 personen kan beroep doen op een gids van Mechelenbinnenstebuiten, waarin kennis gemaakt wordt met Mechelen ("zicht op de stad"), of gekozen wordt voor wijk-, thema- of architectuurwandelingen. In de zomer organiseert Mechelenbinnenstebuiten een reeks wandelingen met open inschrijving. Daaraan kan iedereen dus individueel deelnemen. Telkens is een centraal thema de leidraad van deze wandelingen.

Lees meer

De Gebouwengids

De Gebouwengids

De Gebouwengids organiseert rondleidingen architectuur en stedenbouw in Amsterdam, Almere, Rotterdam en Eindhoven. In Amsterdam zijn wandeltochten in het Oostelijk Havengebied, op IJburg, langs de IJ-oevers, in Amsterdam-Noord en in Cultuurfabriek Westerpark mogelijk. In Almere vinden architectuurrondleidingen plaats door onder meer het Stadscentrum.

Lees meer

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info