Wandelen Utrecht


Wandelen in Utrecht

Utrecht biedt op een klein oppervlak een grote variatie aan landschappen: heuvels, bossen, heidevelden, landgoederen, weilanden en plassen.

Bekende wandelgebieden in Utrecht zijn: Utrechtse Heuvelrug, Groene Hart, Lange en Korte Duinen, Kaapse Bossen, Leersumse veld, Amerongse Berg, Vecht, Plassengebied, Gelderse Vallei, Baarnse Bossen en de Linge.


Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

'Wat ik nu nog de grootste uitdaging vind is om routes te maken die een hoge kwaliteit hebben. Dat zit 'm naast variatie in landschap vooral in zoveel mogelijk onverhard wandelen. Ik hanteer wat dat betreft de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.', aldus Rob Wolfs.


Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.


NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Het Utrechts Landschap

Het Utrechts Landschap heeft wandelroutes uitgezet in haar natuurgebieden. De wandelingen variëren van 3 t/m 12 km. Er is een routebeschrijving van de wandelingen beschikbaar.


Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in de provincie Utrecht. Kuier langs musea en moderne architectuur in de stad Utrecht. Loop door Klein Zwitserland en de oude binnenstad van Amersfoort.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info