Amstelveens Groen: Amsterdamse Bos 2

Amsterdamse Bos Zuid

Amstelveens Groen: Amsterdamse Bos 2
 • Bron:

  Weg van de Buis

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Amstelveen

 • Startadres:

  busstation, Amstelveen
  Thomas Cookstraat 1
  1181 ZS Amstelveen

 • Coördinaten:

  52°18’9” N   4°51’28” E

Deze wandeling is een driegangendiner met koffie toe. Als voorgerecht wandelt u door het Broersepark. Dan wordt het hoofdgerecht geserveerd dat bestaat uit een flink stuk door het Amsterdamse Bos. Water in bebost gebied met idyllische bruggetjes geeft een gevoel van intimiteit als u onderlangs de heuvel loopt en vervolgens weer terug buigt naar het zuiden op weg naar de Geitenboerderij. Aan de andere kant van de snelweg ligt het rustige gedeelte van het bos. Hier zijn geen kanovijvers en kiosken, alleen met een beetje pech dreunende muziek op het festivalterrein dat ooit bedoeld was als noodlandingsbaan voor Schiphol. In het zuidelijke gedeelte van het bos loopt u ook veel langs water. Ook hier zijn intieme plekjes in de vorm van een paar kleine bosvijvers. Via een majestueuze beukenlaan en het Bloesempark met Japanse kersenbomen komt u dan bij het dessert en hoogtepunt van de tocht: het veengebied rondom de Amstelveense Poel met als toef slagroom de mooie kerk van Bovenkerk ernaast. Koffie kunt u dan drinken in het Oude Dorp van Amstelveen. Vanaf hier bent u zo weer terug bij het Busstation.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Marion van Wees, 22-06-2020

Gisteren, zondag 21 juni deze wandeling gemaakt en van begin tot eind genoten. Ik woon nou al meer dan 60 jaar in Amsterdam, en ben vaak in het Amsterdamse Bos geweest, maar heb veel nieuwe weggetjes ontdekt. Echt verrassend. Het Amsterdamse gedeelte is zondags natuurlijk erg druk met hondenuitbaters en joggers, het Amstelveens gedeelte daarentegen is een stuk rustiger. Een verademing. Wel raad ik aan om met goed weer vroeg te vertrekken om de drukte voor te zijn. Wij zaten om 12.15 uur aan de koffie in de Dorpsstraat nog lekker na te genieten van de wandeling.

Superleuke en afwisselende wandeling

Frank van der Meer, 24-04-2020

Heerlijke wandelroute door het Amsterdamse Bos. Je wandelt grotendeels door de rustige delen van deze groene long van Amsterdam. Slingerpaadjes, idyllische brugjes, statige beukenlanen en het ruige veengebied rond de Amstelveense Poel staan op het program. Begin april is het Bloesempark een aanrader. Een wandeling met veel gezichten. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/amsterdamseboszuid

Werkzaamheden Heuvel

Alex Buis, 15-03-2018

Deze wandeling kan t/m 31 maart niet worden gelopen ivm werkzaamheden bij De Heuvel.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Amstelveens Groen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Amstelveens Groen

Horeca

Café-restaurant Silversant

Noorddammerlaan 119

1187 AC Amstelveen

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Nieuwe Meerlaan 4

1182 DB Amstelveen

Hotel-café-restaurant Abina

Amsterdamseweg 193

1182 GW Amstelveen

Kanoverhuur Amsterdamse Bos

Grote Speelweide 5

1182 AD Amstelveen

La Gare

Stationsstraat 1

1182 JM Amstelveen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info