Amstelveens Groen: Amsterdamse Bos 2

Tijdelijk gesloten

Amsterdamse Bos Zuid

Versiedatum: 09-07-2024

15 KM
Bron:

Start:

busstation, Amstelveen

Details

Reacties

Geef reactie

Obstakels

Trees Haring, 17-03-2024

Vandaag deze route gelopen. We hadden pech omdat de lentemarathon werd gelopen en we niet met de auto bij de parkeerplaats konden komen. Vervolgens was de brug richting de manege afgesloten en moesten we er via een omweg overheen. Verderop konden we niet volgens de normale route onder de snelweg door maar wel met een omweg. Maar verder is het een mooie route met als hoogtepunt het bloesempark.

Reactie op Willem

Stefan Horn, 06-03-2023

De track van deze wandeling is in orde.

GPS track

Willem Bos, 06-03-2023

Ik kan de GPS track niet downloaden. Krijg melding van een ongeldig bestand.

schaduwrijk

Yolanda , 09-08-2022

Een heerlijke wandeling met het grootste deel lekker veel schaduw op een warme dag. Een deel gaat over een stuk met schotse hooglanders, maar zij waren gelukkig niet thuis. Na het bos een mooi stuk tussen het riet langs de Poel, daarna door de Dorpsstraat met horeca. We hebben genoten van een heerlijke dag. Dinsdags is de Geitenboerderij overigens gesloten.

Gevarieerd en verrassend!

Dick van Voorthuizen, 19-05-2021

Als Amsterdammer dacht ik het Amsterdamse Bos wel te kennen. Nee dus! Verrassende plekken, ook het gebied rondom de Poel. Erg veel afwisseling! Bekijk de foto's op https://www.grijsopreis.nl/wandeling-bij-amstelveen/

Veel beter dan verwacht

Eric Claasen, 16-09-2020

Wij waren nog niet in het Amsterdamse bos geweest en waren eigenlijk toch zeer aangenaam verrast. Een echt bos zowaar met echt flinke bomen en een heleboel leuke bruggetjes. Wel jammer dat fietsers bijna overal mogen komen en honden er bijna overal mogen loslopen (dus overal poepen). Maar zoals gezegd: het was boven verwachting een stuk leuker dan we vooraf dachten. Heerlijk in de koelte gelopen op de warmste september-dag ooit. Behalve wat loslopende hooglanders (in het afgehekte deel waar fietsen en honden niet in mogen) geen wild zoogdier gezien. Mijn ritje over de A9 zal nooit meet hetzelfde zijn; echt nooit geweten wat er aan weerszijde van die snelweg allemaal te zien valt.

Prachtige wandeling

Marion van Wees, 22-06-2020

Gisteren, zondag 21 juni deze wandeling gemaakt en van begin tot eind genoten. Ik woon nou al meer dan 60 jaar in Amsterdam, en ben vaak in het Amsterdamse Bos geweest, maar heb veel nieuwe weggetjes ontdekt. Echt verrassend. Het Amsterdamse gedeelte is zondags natuurlijk erg druk met hondenuitbaters en joggers, het Amstelveens gedeelte daarentegen is een stuk rustiger. Een verademing. Wel raad ik aan om met goed weer vroeg te vertrekken om de drukte voor te zijn. Wij zaten om 12.15 uur aan de koffie in de Dorpsstraat nog lekker na te genieten van de wandeling.

Superleuke en afwisselende wandeling

Frank van der Meer, 24-04-2020

Heerlijke wandelroute door het Amsterdamse Bos. Je wandelt grotendeels door de rustige delen van deze groene long van Amsterdam. Slingerpaadjes, idyllische brugjes, statige beukenlanen en het ruige veengebied rond de Amstelveense Poel staan op het program. Begin april is het Bloesempark een aanrader. Een wandeling met veel gezichten. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/amsterdamseboszuid

Werkzaamheden Heuvel

Alex Buis, 15-03-2018

Deze wandeling kan t/m 31 maart niet worden gelopen ivm werkzaamheden bij De Heuvel.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info