Amstelveens Groen: Parkenwandeling

Door de heemparken en het Oude Dorp van Amstelveen

Amstelveens Groen: Parkenwandeling
 • Bron:

  Weg van de Buis

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Amstelveen

 • Startadres:

  busstation, Amstelveen
  Thomas Cookstraat 1
  1181 ZS Amstelveen

 • Coördinaten:

  52°18’9” N   4°51’28” E

Het Broersepark is het oudste park van de gemeente. Het werd in 1926 ontworpen door D.F. Tersteeg in de Architectonische Stijl. Het park moest weer inwoners trekken naar de gemeente, die haar dichtstbevolkte gebied (inclusief raadhuis) aan Amsterdam was kwijtgeraakt. Het park (eerst Wandelpark geheten) werd vernoemd naar C.P. Broerse. Hij werd aangesteld als beheerder van dit park en werd een aantal jaar later directeur van de plantsoenendienst. In die hoedanigheid hielp hij verder inwoners te trekken door de heemparken De Braak en het Jac. P. Thijssepark te ontwerpen. In deze parken beoefende hij een geheel nieuwe stroming in de tuinarchitectuur. Hier werd gewerkt met planten van eigen bodem, waarbij rekening werd gehouden met de zogenaamde plantengemeenschappen: soorten die in de natuur bij elkaar horen, werden in de heemparken ook bij elkaar gezet. Het resultaat waren kleine, geperfectioneerde minilandschapjes. Op deze wandeling bezoekt u behalve de reeds genoemde parken nog een aantal kleinere heemparken en gaat u een klein stukje door het Amsterdamse Bos. Ook komt u langs het voormalige KPMG-hoofdkantoor (gebouwd in 'organische stijl'), door het Oude Dorp van Amstelveen, langs de molen De Dikkert en langs een paar prachtige kerken.

Reacties op wandelingen

Versperring

Helga Mooijen, 27-02-2021

Deze mooie tocht voor de 2e keer gelopen. Echter je kan niet meer onder de A9 door, afgesloten met hekken. Wij zijn toch langs de hekken gewurmpt en voor het voormalige KPMG gebouw gelopen omdat je er anders de route niet meer kan oppakken, of je moet terug naar het busstation en daar ergens de A9 over of onder door.

Een opmerking

Herman Hartsink, 14-09-2020

Deze wandeling op Zondag 13-09-2020 gewandeld Een heel mooie wandeling door Bos, Parken en Amstelveen Dorp vooral het Bungalow Park vond ik mooi daar was ik nog nooit geweest. Een aanrader met afwisseling Bij Punt 2 kun je niet meer onder het KPMG gebouw door lopen, maar ga je voor het gebouw RA en volg je het voetpad, rond de bocht kom je dan bij het Fiets- en Voetpad bij de Knotwilgen

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Amstelveens Groen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Amstelveens Groen

Horeca

Hotel-café-restaurant Abina

Amsterdamseweg 193

1182 GW Amstelveen

La Gare

Stationsstraat 1

1182 JM Amstelveen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info