Groene Wissel : Bad Bentheim: Kasteel en Bentheimer Wald

Kasteel en Bentheimer Wald

Bad Bentheim: Kasteel en Bentheimer Wald
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Bad Bentheim

 • Startadres:

  station Bad Bentheim
  Am Bahnhof 1
  48455 Bad Bentheim (D)

 • Coördinaten:

  52°18’35” N   7°9’30” E

In ons landje zijn ze al tientallen jaren verdwenen; de oerbosrestanten op de Veluwe ten zuiden van Apeldoorn. Natuurlijk zijn er hier en daar (vooral langs de zuidelijke Veluwezoom) best wel fraaie natuurlijk aandoende bossen te vinden, maar toch; overijverige natuurbeschermingsorganisaties houden de boel daar toch wel 'netjes' bij. Zo niet in het Bentheimer Wald. Rondom het kuuroord Bad Bentheim wandelt u langs en door een paar prachtige oerbosrestanten, compleet met wild kabbelende meanderende beekjes. U maakt eerst een korte wandeling door het park van Slot Bentheim. Na een slingerpad langs steile rotsformaties (waar het imposante slot op is gebouwd) wandelt u door het gezellige oude centrum naar de velden en bossen van het Bentheimer Wald. Tijdens het tweede deel van deze tocht wandelt u om een enorm rustgebied voor reeën, edelherten, wilde zwijnen en diverse soorten roofvogels, dus geef daar uw ogen goed de kost! Voordat u weer in de trein stapt kunt u eerst even een lekker Duits biertje pakken in het Bentheimer Hof (voormalig station Bentheim), u komt er langs aan het einde van de wandeling.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Alternatief voor afgesloten pad

Bart van der Schagt, 20-06-2016

Een stukje bosweg is afgesloten met een flinke takkenbos. Aan de rechterkant loopt een struinpaadje, deze is in de routebeschrijving verwerkt.

Reactie op Truus Veldhuis

Bart van der Schagt, 18-06-2016

Truus, bedankt voor je reactie. Dat pad welke afgesloten lijkt ga ik binnenkort uit de route halen.

G.W. nr. 256 Bad Bentheim

Truus Veldhuis, 17-06-2016

Op 16 juni 2016 in het Bentheimer Wald gelopen vanaf het station Bad Bentheim: een hinde, een reekalf en een hazelworm gezien. Mooi, dicht loof- en naaldbos langs de paden, makkelijk te vinden route. Een bezoek aan het slot in Bad Bentheim is de moeite waard: veel eeuwenoude, toegankelijke en spannende gebouwen met fraaie interieurs en prachtig uitzicht. Hoog gelegen terras met goede koffie en Kuchen. Heel jammer vonden wij dat nagenoeg het hele bos niet toegankelijk is en je er via saaie, lange paden omhéén loopt: rustgebied voor het wild, dat vervolgens vanaf de vele Hochsitzen door jagers afgeknald wordt. De zeer drukke B403 loopt overigens dwars door het rustgebied en is tot ver in het bos te horen. Dat maakt de veronderstelde 'oerbosbeleving' wel erg mager! Op 2 punten moet je deze levensgevaarlijke weg bovendien oversteken. Er is sprake van een padafzetting onder punt 3 'Na bijna 1 km. aan het einde (een ronde grasplek) RD, een smaller en wat ruiger pad...'. Dit ruige pad is afgesloten door een hoge berg dood hout en is door begroeiing niet meer zichtbaar. Wij zijn, parallel aan het voormalig pad, over een schrikdraadje gestapt en langs de draad verder gelopen totdat we, 'na een linkerbocht de drukke weg...' zagen. Het Kurortcomplex hebben wij niet bezocht. Bad Bentheim met zijn slot op de hoge berg was indrukwekkend, maar het oerbos viel ons tegen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info