Boswandeling broekstruweel Stramproy

Vochtige broekstruwelen

Boswandeling broekstruweel Stramproy
 • Bron:

  De mooiste boswandelingen

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Stramproy

 • Startadres:

  brasserie Nieuw Vosseven
  Lochtstraat 28
  6039 RV Stramproy

 • Coördinaten:

  51°11’27” N   5°39’34” E

Een wandeling langs wegkapelletjes naar een afgelegen vochtig bosgebied op de grens met België. Hier groeien elzenbroekbos en wilgenbroekstruweel. In het bos liggen weilandjes, plassen en kanalen met schoon kwelwater. Hierdoor is het gebied erg rijk aan libellen, vlinders en zangvogels. Van het Stramproysebroek gaat de wandeling terug naar de hoger gelegen zandgrond met dennenbos en vennetjes.

Reacties op wandelingen

Routewijziging

Jan Ensing, 19-02-2019

Dank voor je reactie. Jammer dat het klaphekje weg is. Ik pas de routebeschrijving aan.

Route verandering.

Lei Scheffer, 19-02-2019

Hoi. We hebben deze wandeling medio half januari gelopen. Op het laatste stuk Na 300 meter La fietspad, In de eerste bocht RD, door klaphekje(begrazing Sierdonk,) weiland oversteken naar de parkeerplaats. Dit is niet mogelijk. Bij de parkeerplaats is een afrastering geplaatst zonder klaphek. Je kunt er wel onderdoor. Maar denk dat dit niet de bedoeling zal zijn. Je kunt ook het fietspad volgen en kom je vanzelf bij de start locatie. We hebben dit zelf niet gelopen. Helaas hebben ze het klaphekje niet verwijderd. Groetjes.

Prachtige afwisselende wandeling

Wanda Catsman, 21-06-2016

Op een mooie lentedag reis ik af naar Stramproy om daar, samen met een aantal lezers van dit blog, één van de mooiste boswandelingen van Nederland te maken. Het is een mooie afwisselende wandeling, door bossen en tussen de akkers door. Grotendeels onverhard, of over rustige landweggetjes. Meer weten? Lees dan mijn blog: https://wandawandelt.nl/de-mooiste-boswandeling-van-nederland-stramproy/

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info