Groene Wissel 359: Bergen (NH)

Schoorlse Duinen en De Kerf

Groene Wissel Bergen (NH)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Bergen (NH)

 • Startadres:

  bushalte Plein, Bergen (NH)
  Plein
  Bergen (NH)

 • Coördinaten:

  52°40’12” N   4°42’5” E

Na door de aantrekkelijke rand van Bergen gelopen te hebben maakt u een prachtige wandeling door de bossen en open duingebieden (Mariavlakte) van de Schoorlse Duinen. Onderweg komt u door de in 2010 door grote branden geteisterde gebieden, daar zult u zich verbazen over hoe snel de natuur zich aan het herstellen is. Na de fikse strandwandeling en een bezoek aan De Kerf (een prachtig natuurgebiedje achter de duinenrij), wandelt u door de waterleidingduinen van de PWN (waarvoor u een kaartje koopt bij Het Zeehuis, u komt er langs) weer naar Bergen. Daar geniet u van het intieme Merelhof en de kerkruïne. Aan het Plein in Bergen is de horeca talrijk.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling Schoorlse duinen en de kerf

Soy7, 16-10-2019

Prachtige wandeling met duidelijke aanwijzingen. Dankjewel dat ik mocht meegenieten.

Duintopper

Arjen Kruisman, 01-10-2019

Wandeling met veel weidse uitzichten in de duinen en over zee. Ik had de mazzel dat het stormachtig weer was met mooie wolkenluchten. Dit moet haast wel het interessantste duingebied van Nederland zijn.

Wat een prachtige tocht!

Dick van Voorthuizen, 04-06-2018

Afgelopen zondag hebben we deze prachtige tocht gemaakt. Bergen is een mooi plaatsje met veel leuke winkels en horecazaken. Best druk, ook door het mooie weer. Al snel loop je door de bossen en is het heerlijk rustig. Later kom je door de duinen en is het lekker pittig door wat klimwerk over rulle paden, maar zeker niet te moeilijk. Het natuurgebied De Kerf is prachtig. Ook nog even gezwommen in zee, het water zorgde voor een heerlijke afkoeling. Het waterleiding duingebied is ook geweldig mooi. Prachtige vergezichten en ook hier weer heerlijk rustig. Onderweg een aantal tentjes voor koffie etc. En in Bergen was het heerlijk genieten op een zonovergoten terras. Echt een aanrader deze tocht! De routebeschrijving is perfect!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info