Groene Wissel 575: Rheden

Pannenkoekroute Strijland

Groene Wissel Rheden
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

Een leuke wandeling bomvol afwisseling. Na Bezoekerscentrum De Heurne met Brasserie Veluwezoom kuiert u over een akkerpad, een heuse holle weg, langs een schaapskooi en een romantische bosvijver, door hooggelegen mysterieuze bossen en paadjes met vele trappen dwars door de heidevelden naar paviljoen De Posbank. Na een begrazingsgebied met Schotse Hooglanders wandelt door een prachtig, bijzonder weelderig varenbos weer naar en door de heuvelachtige heidevelden van de Posbank. Na nog wat klimmetjes door hoge loofbossen kunt u in Pannenkoekhuis Strijland volop genieten van een welverdiende pannenkoek of iets anders.Vanwege de soms flinke hoogteverschillen is dit ook een leuke wandeling om met kinderen te trainen voor tochten in het Zuid-Limburgse heuvellandschap of de Ardennen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling

Marion Wetzels, 19-03-2020

Vandaag ook deze wandeling gelopen. Prachtige tocht, complimenten aan de bedenker er van! We kennen het gebied best goed, maar toch is hier een hele bijzondere wandeling uitgezet. Mooi, ook omdat je even geheel de corona crisis vergeet.... Eens met Ria Kriste dat de beschrijving echt wel te wensen overlaat: onnauwkeurig, niet duidelijk, niet sporend met de nieuwe situatie in het landschap. Gelukkig hadden we de wandeling gedownload en op Topo Guide bij ons. Dat hielp bij de onduidelijkheden. Blijft dat we genoten hebben!

Prachtige wandeling

Ria Kriste, 18-03-2020

Vandaag deze route gelopen. Jammer maar begrijpelijk dat alle horeca i.v.m. Coronavirus gesloten is. In tegenstelling tot andere Groene Wissels had ik dit keer hier en daar wat moeite met de beschrijving. Kan ook aan mij liggen hoor, maar na de Posbank zijn ze ook met dat bos bezig en heb ik de gele pijltjes die beschreven staan bij nummer 3 niet gezien. Maar ik heb genoten van deze tocht. Het is een prachtig wandeling.

Reactie op Rieky v-d putten,

Bart van der Schagt, 05-05-2019

Bij het station

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Veluwezoom

Heuvenseweg 5

6991 JE Rheden

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1

6991 GA Rheden

Paviljoen De Posbank

Beekhuizenseweg 1

6991 JM Rheden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info