Groene Wissel 213: Sneek

Griene Dyk en Snitser Mar

Groene Wissel Sneek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Sneek

 • Startadres:

  station Sneek
  Dr. Boumaweg 16
  8601 GM Sneek

 • Coördinaten:

  53°1’56” N   5°39’6” E

Na het prachtige oude centrum van Sneek wandelt u over de kilometers lange en autovrije Groene Dijk rakelings langs het enorme Sneekermeer met daarlangs diverse grote natuurontwikkelingsgebieden waar u een prachtig uitzicht over heeft. Onderweg wandelt u ruim een kilometer door een polder strak langs dat meer. Daarna volgen een paar lange, rechte (maar gelukkig wel rustige) wegen. Over rustige fietspaden en door de sfeervolle Friese dorpjes Gauw en Goënga wandelt u (in Sneek langs een prachtig stadsbos) naar het station Sneek-Noord. Op het polderrondje na gaat deze wandeling over verharde paden en wegen. Let op, deze wandelroute eindigt op het station Sneek-Noord.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geen verboden toegang

Bart van der Schagt, 08-05-2017

Dat verboden toegang is alleen tijdens het vogelbroedseizoen van 01 maart tot 01 juli. Ik geef in de routebeschrijving daar een alternatief aan...

Verboden toegang

Stultiens, 08-05-2017

Jammer dat een deel van de route door een gebied loopt waar de toegang verboden is. M.i. dit deel van de route schrappen.

Horeca

Inge Schungel, 29-08-2012

het is belangrijk om zelf proviand mee te nemen omdat het genoemde theehuis halverwege de route niet meer geopend is. Verder is het een absolute 'must 'voor wie dit deel van Friesland wil verkennen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info