Groene Wissel 4: Utrecht-Lunetten

Amelisweerd en Kromme Rijn

Groene Wissel Utrecht-Lunetten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  station Utrecht Lunetten
  Furkaplateau
  3524 ZH Utrecht

 • Coördinaten:

  52°3’55” N   5°8’33” E

Vanaf het station wandelt u in een kwartiertje naar en dan door het fraaie landgoed Amelisweerd. Langs Fort Rhijnauwen en over het jaagpad langs de Kromme Rijn (met onderweg het befaamde Theehuis Rhijnauwen voor de overheerlijke pannenkoek!) wandelt u weer naar het station. U kunt de wandeling met ruim 5 kilometer verlengen door verder langs de Kromme Rijn en door de oude Utrechtse binnenstad naar station Utrecht Centraal te wandelen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandelen Lunetten

Lien Beens, 10-10-2019

De wandeling van station Lunetten naar Amelisweerd kan ook uitgebreid worden naar de stadsboerderij Koppelsteede. In de boerderij is Kookkunstkoffie gevestigd met elke dag een andere overheerlijke taart en fantastisch lekkere koffie.

Voor mij te veel lawaai

Annette van Erkel, 21-09-2017

Wandeling deels de verlenging (pad langs de oude Rijn weer teruggelopen) op zachte herfstdag. 2017 Mooie route. Helaas hoor je op veel plaatsen verkeer van weg of spoor. Ook veel mensen die er hun hond uitlaten Het was geen -stille wandeling_ die dag

'leukste wandelroute 2015'

S Terpstra, 17-01-2017

Op een winterse dag, met temperaturen rond de nul graden, heb ik deze Groene Wissel in combinatie met de Groene Wissel Lunetten, pannenkoekenroute en Rhijnauwen (nr. 581) gelopen. Lang leve het programma Basecamp, en mijn GPS. Naar blijkt heeft 'recreatiemiddennederland.nl' deze route uitgeroepen tot 'leukste wandelroute 2015' uitgeroepen. Zelfs als doorgewinterde Groene Wisselroute wandelaar kan ik me hier een voorstelling bij maken want zelfs op een koude, winterse dag biedt deze route grotendeels langs de Kromme Rijn verrassende elementen. Het enige minpuntje dat ik heb mogen ontdekken was dat ik niet de enige (hard)loper was die bekend is met deze route ...

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Stayokay Bunnik

Rhijnauwenselaan 14b

3981 HH Bunnik

Theehuis Rhijnauwen

Rhijnauwenselaan 16

3981 HH Bunnik

Theeschenkerij de Veldkeuken

Koningslaan 11a

3981 HD Bunnik

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info