Groene Wissel 474: Zwolle

Eekhoutpark, Vestingwallen en Binnenstad

Groene Wissel Zwolle
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Zwolle (Ov)

 • Startadres:

  station Zwolle
  Stationsplein 16
  8011 CW Zwolle

 • Coördinaten:

  52°30’19” N   6°5’30” E

Na het prachtige Park Eekhout en het Maagjesbolwerk wandelt u over de Stadswallen en langs een enkele oude stadsmuur om de kern van de oude binnenstad naar het Ter Pelkwijkpark (met daar het voormalig gemeentehuis van Zwollerkerspel). Onderweg doet u het Noordereiland even aan en wandelt daar over de groene Badhuiswal. Daarna kuiert u met een paar flinke slingers dwars door de oude stadskern, waar veel te zien en te beleven is. Neem alleen al de fraaie pleinen: het Broerenkerkplein, de Grote Markt, de Oude Vismarkt, de Nieuwe Markt en het Meerminneplein, de meeste rijkelijk voorzien van supergezellige horecagelegenheden. Tussendoor flaneert u niet alleen over meerdere gezellige winkelstraten, maar kuiert ook door stille straatjes, een enkel steegje en een sereen hofje. Aan fraaie kerken ontbreekt het in Zwolle zeker niet, enkele hebben in de loop der tijd een heel andere functie gekregen: in de Broerenkerk huist een enorme boekenzaak (Waanders) met een restaurant en in de Bethlehemkerk kunt u in een sfeervolle ambiance van Japanse sushigerechten genieten. De andere kerken die u aandoet zijn o.a. de Sint Michaëlskerk, de Peperbus en de Plantagekerk. De tegenstelling tussen het hypermoderne en oude stadhuis zal u ook opvallen, u komt er langs. Na de Sassenpoort en de Kromme Jak bezoekt u het befaamde Museum De Fundatie. Daarna wandelt u door de romantische groenstroken van de Potgietersingel en een rustige leuke volkswijk weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Na een bezoek aan de Fundatie

Gerrit-Jan, 27-02-2018

hebben we de Groene Stads Wissel opgepakt en heerlijk gewandeld door en om Zwolle. De wandeling was prima omschreven en voerde ons langs de vele mooie plekjes die deze Hanzestad rijk is. (een bezoek aan de tentoonstelling van Neo Rauch in de Fundatie is echt een aanbeveling) Dank Bart voor deze GW.

Reactie op Ad van Son

Bart van der Schagt, 01-02-2018

Ik heb dat van die klinkers aangepast Ad. Bedankt voor het melden!

Lekker

Ad van Son, 21-01-2018

Lekker weer vandaag voor deze wandeling. Bij 2 'Na een rechterbocht volg een stukje breed asfalt' geen asfalt meer te zien, allemaal klinkers!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info