IJsselpad traject 4 Baak - Zutphen

Lijnwandeling door het rivierenlandschap van de IJssel

IJsselpad traject 4 Baak - Zutphen
 • Bron:

  IJsselpad

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Baak

 • Startadres:

  bushalte Dorp, Baak
  Emmerikseweg
  7223 DJ Baak

 • Coördinaten:

  52°4’34” N   6°13’29” E

Tussen Baak en Den Elter wordt de IJsseldijk in beslag genomen door de Provinciale weg N314. Daarom zochten en vonden wij voor dit deel van het IJsselpad een aantrekkelijke route door het binnenland. Het landschap achter de dijk is gelukkig bijzonder fraai. Na het laatste stukje Bakerwaard steken we daarom via de Baakse Beek door naar de lommerrijke omgeving van Wichmond. Via de wat drukkere Vierakkersestraatweg en de rustige Heerlerweg met de mooie boerderij Het Spiker keren we bij het buurtschap Den Elter terug naar de IJsseldijk.
Na Den Elter naderen we de stadsrand van Zutphen via de Bronsbergen, een gebied met veel rivierduinen en losse (woon)boerderijen. Vanaf het gelijknamige buurtschap lopen we pal langs de IJsseloever over een graspad door de uiterwaard, vrijwel tot aan het oude centrum van Zutphen. De route loopt vervolgens over de IJsselkade en daarna via een van de armen van het riviertje de Berkel naar het station.

Reacties op wandelingen

Het mooiste deel tot nu toe

Bé Pelster, 15-07-2019

7 juni 2019: een erg mooi deel van het IJsselpad. Het begin is even puzzelen: aan het eind van de Molenweg niet links van de sloot gaan, maar rechts. Dan komt het vanzelf goed!! Het graspad langs de beek naar Wichmond is een leuke afwisseling t.o.v. de eerdere fietspaden. In Wichmond even de kerk binnen gaan! De Vierakkerstraatweg (druk verkeer) en de Heerlerweg zijn wat mindere stukken, maar de rest van de route vergoed veel. Zodra de IJssel in zicht komt is het genieten geblazen. Vooral het 'klompenpad' door de uiterwaarden naar Zutphen is prachtig. Én Zutphen zelf niet te vergeten. De stadswandeling vooral doen!! Openbaar vervoer tussen Baak en Zutphen: goede busverbinding (uurdienst)

Werkzaamheden

Ineke dammers, 24-05-2018

bij punt 5: zowel de betonplaten, de populieren als de hele landweg zijn verdwenen. Het is nog steeds goed te belopen, nu meer als, vooral in het begin half omgeploegd, schouwpad. bij punt 11: zowel linker als rechter oever van de Baakse Beek: er wordt zand gestort. Desalniettemin redelijk makkelijk te belopen, ondanks ook de "verboden toegang"-bordjes. Mooie route!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info