Lage grond en hoge waerden

Landgoed Mariënwaerdt en het Lage Veld

 • Bron:

  ANWB

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Beesd

 • Startadres:

  Mariënwaerdt
  Oude Waag 21
  4153 RC Beesd

 • Coördinaten:

  51°53’36” N   5°11’48” E

Herfstig 'Landleven' proeft naar honing en walnoten, naar uitgelaten banjeren door vallend blad, een mooi glas wijn, de geur van versgeplukte appels, de tinteling van de eerste vorst en naar knapperend haardvuur. Naar harmonie.

Op Heerlijkheid Mariënwaerdt is deze emotie tastbaar gemaakt. Niet langer exclusief voor adel of nouveau riche, maar grijpbaar voor de 'gewone man'. En daarmee treedt een opmerkelijke omkering op, want dit 'Heerlijke leven voor eenieder' is alleen mogelijk door hard werken van baron Van Verschuer en zijn familie. Lovenswaardig ook, want daarmee blijft een gaaf stukje cultuurland voor toekomstige generaties, van welke afkomst ook, behouden.

Reacties op wandelingen

Juiste jaargetijde

Heleen en Jos, 27-04-2018

Deze mooie route liepen wij al eens eerder, zo kwamen wij achter, maar helemaal niet erg! Een mooi en rustig buitengebied. Klepperende ooievaars, ganzen, zwartkop, fazant. Afwisselend en veel te zien, prachtig groen alles en overal geel raapzaad. Na regen waarschijnlijk wel modderige paden. Op de dijk langs de Linge was het een stuk drukker, maar dat was te verwachten op Koningsdag. Mooie bloesems. Daarna weer een rustig stuk, terug naar de start, waar wij in de Landwinkel heerlijke sinaasappel-marmelade kochten! Genoten.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info