Langs Kromme en Enge Rijn

Cothen

Langs Kromme en Enge Rijn
 • Bron:

  De Loop van de Rijn

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Cothen

 • Startadres:

  Agneskerk, Cothen
  De Brink 9
  3945 BE Cothen

 • Coördinaten:

  52°0’40” N   5°19’37” E

Vrachtvaart hebben we heel lang niet meer gezien. De pleziervaart met jachten heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een ander soort pleziervaart, die van de wat meer avontuurlijke types: de kanovaarder. Het is in het deel van de Kromme Rijn, waar langs we nu lopen, waar de kanovaarder het rijk praktisch voor zich alleen heeft. Een aantal aanlegsteigers vergemakkelijkt hier en daar de doorgang over de weg waar het via het water wat al te ingewikkeld wordt. De wandelaar wordt er nauwelijks door gehinderd. De Kromme Rijn zelf mag hier dan smal zijn, de loop langs de rivier gaat via nog smallere, bijna tegel brede (jaag)paden. Dat zorgt voor solidariteit en saamhorigheid.

Reacties op wandelingen

Pad Kromme Rijn

Michiel Bugter, 07-06-2020

Het pad is vanuit de richting Cothen wegens werkzaamheden afgesloten. Er wordt een nieuwe toplaag aangebracht. Vanaf de andere kant is het pad wel toegankelijk. Ik ben omgelopen aar had achteraf beter ook over het hek kunnen klimmen, wetende dat het niks met corona te maken heeft.

Verboden

Paul van de laar, 02-06-2020

Aardige zeer rustige wandeling. Jammer dat ik veel verbodsbordjes tegenkwam. De 'Strijp' is met een hek en bordjes afgesloten door aanwonenden denk ik, konden we overheen klimmen. In het landgoed was een pad afgesloten wegens werkzaamheden, die waren gelukkig al lang en breed voorbij. Het pad langs de kromme rijn was ook afgesloten (corona?), ook daar hebben we ons niets van aan getrokken. Wandelaars pas op uw zaak! Landgoedeigenaren krijgen een vergoeding voor openstelling, dus moeten ze ook niet flauw doen

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
De Loop van de Rijn

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
De Loop van de Rijn

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info