OV-Stapper Naardermeer

Rondwandeling station Naarden-Bussum

OV-Stapper Naardermeer
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Naarden-Bussum

 • Startadres:

  station Naarden-Bussum
  Stationsweg 3
  1404 AN Bussum

 • Coördinaten:

  52°16’45” N   5°9’25” E

Natuurmonumenten heeft over haar oudste terrein een bijzondere rondwandeling uitgezet. De wandeling gaat over de Meerkade langs de noordkant van het Naardermeer. Deze kade werd aangelegd in een poging het meer droog te malen en er akkerland te creëren. Je vervolgt de route over graskades en door weilanden. Omdat het vaak drassig is, zijn hoge wandelschoenen of laarzen noodzakelijk.

Een laarzenpad voert door een moerasbos. Onderweg kom je langs enkele observatiehutten, van waaruit je zicht hebt op het meer. Tevens liggen er enkele forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Honden: niet toegestaan.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Naardermeer

Karijn, 07-02-2006

Inderdaad, zoals anderen al opgemerkt hebben, is het jammer dat je de eerste helft het lawaai van de A1 zo goed hoort. Desondanks vind ik de route toch een echte aanrader, mooier dan ik verwacht had. Ik vond het erg meevallen met de modder, maar het was dan ook al een tijdje droog geweest en de grond was hier en daar nog een beetje bevroren (dat scheelt ook). Veel vogels!

Mooiste

Meta, 16-06-2004

Ik vond dit de mooiste NS wandeling die ik heb gelopen. Wat een natuur, veel vogels gezien en moest soms echt door de koeien, of stieren? heen lopen. Indrukwekkend. Minpuntje is inderdaad de snelweg die je toch wel goed hoort vooral tijdens de eerste helft van de tocht. Aanrader hoor!!

Helaas, geen honden!

Judith, 04-05-2004

Vorig jaar deze schitterende wandeling gelopen. (Het laarzenpad kan inderdaad erg nat zijn) Halverwege de tocht heeft de bewoonster van een huis een terrasje waar je koffie, thee of warme chocomel kunt krijgen. Helaas, deze tocht kan ik voortaan alleen nog maar lopen als mijn hond thuis blijft. Het is namelijk verboden voor honden. Erg jammer!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info