Rondwandeling De Lutte - Beuningen

Het prachtige, glooiende coulisselandschap van Twente

Rondwandeling De Lutte - Beuningen
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  De Lutte

 • Startadres:

  VVV Erve Boerrigter, De Lutte
  Plechelmusstraat 14
  7587 AM De Lutte

 • Coördinaten:

  52°18’59” N   6°59’11” E

Op deze rondwandeling van het Twentse De Lutte naar Beuningen vice versa is goed het coulisselandschap te zien waar Noordoost Twente zo bekend om is: een halfopen landschap dat door de beplanting en bebouwing het karakter van een toneel met coulissen heeft. Je wordt constant verrast doordat landschapselementen verdwijnen en even later weer verschijnen. Dit komt vooral door de vele houtwallen in dit gebied, ooit als veekering tussen percelen aangelegd. Het maakt dat wandelen of fietsen hier telkens weer verrassende elementen heeft.

Reacties op wandelingen

Volgens mij moet deze wandeling

Gerrit-Jan, 20-04-2019

van internet af. Bij dat bordje verboden toegang bedoelen ze dat ook, hoewel er een mooi paadje achteraan komt. En dat bordje met vallende takken dateert van een zware storm ergens in 2015.

Gevarieerd

Frits Schipper, 19-04-2019

Vanaf de VVV in de Lutte loop ik al gauw in het buitengebied. Langs boerderij/camping De Sproakstee, over asfaltwegen, over erf boerderij, karrenspoor tussen bomen. Heet 'Rustpunt' blijkt een 'pipowagen' te zijn waar je zelf aan de slag kunt met koffie en thee. Ik loop over een boerenpad tussen weilanden, met aan het eind een hek dat op slot zit. Ik moet hier overheen klimmen en zie aan de andere kant een bordje 'Verboden Toegang'. Zo kom ik in Beuningen en even later loop ik langs de meanderende Dinkel. Wat een mooi gebied hier, en zeer afwisselende natuur. Zo loop je door een (verdroogd) bos en even later over een groen graspad. Weer over een erf van een boerderij. Ergens onderweg het bos in lopend zie ik een bord met 'Verboden: kans op vallende takken'. Met dit weer (zonnig, warm) is het risico niet zo groot, dus ik loop gewoon door. Volgens mij hangt het bord daar al heel lang... Ik loop langs het galgenveld, naar het Loabultpad en dan ben ik ook al weer gauw bij het beginpunt. Zeer genoten van deze wandeling op deze zonnige Goede Vrijdag.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info