Twentse Tocht Singraven - Roderveld

Rondwandeling Denekamp

Twentse Tocht Singraven - Roderveld
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Denekamp

 • Startadres:

  restaurant De Watermolen Singraven
  Schiphorstdijk 4
  7591 PS Denekamp

 • Coördinaten:

  52°22’35” N   6°58’49” E

De mooiste plek om een wandeling bij Denekamp te beginnen, is ongetwijfeld het net buiten de plaats gelegen Landgoed Singraven. Via een smalle, met bomen omzoomde weg kom je bij het startpunt van de route waar op een idyllische plek bij de Dinkel de tot het landgoed behorende watermolen en het voormalige molenaarshuis te vinden zijn. Het molenaarshuis is nu een restaurant waar het op de terrassen goed toeven is. Met z'n drie waterraderen neemt de watermolen een unieke positie in. De raderen bedienden elk voor zich een oliemolen, korenmolen en een hout- zaagmolen. Schuin tegenover de watermolen ligt het eeuwenoude Huis Singraven.

Reacties op wandelingen

Nog veel wandelplezier

Truus Wijnen, 18-04-2018

Dank, voor je reactie. Het spijt me voor je dat je teleurgesteld bent in de delen die onverhard zijn. Het blijft een feit dat ik niet iedereen tevreden kan stellen met mijn routes. De een wil minder ruwe en onverharde paden en weer een ander vind er teveel asfalt inzitten. Of een ander wil niet altijd door een bos en weer een ander wil meer weggetjes langs fotogenieke plekken. Dus ik doe m'n best. Ook bij deze route die ik net zoals de andere routes van mij die hier staan gratis beschikbaar heb gesteld. Verder natuurlijk nog veel wandelplezier :-)

Wandeltocht

Herman du Plessis, 18-04-2018

zeer terleurgesteld in deze wandeltocht van Truus Wijnen, op het Volthebroek en Roderveld na veel te veel asfaltweggetjes, misschien handig om de volgende keer het percentage verhard en onverhard weer te geven, vele andere wandelingen waren vaak top, maar deze wandeling waardeer ik niet meer dan een mager 6 je. vond ook te veel akkers en weilanden!, maar ga vooral door met de wandelingen. mvg, Herman du Plessis

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Twaalf Twentse Tochten

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Twaalf Twentse Tochten

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info