We maken een prachtige lijnwandeling in het Twentse landschap tussen De Lutte en Oldenzaal. De route loopt over het fraaie Binkhorsterkerkpad tussen de velden naar het Binkhorsterveld. Op het boerenland van landgoed Hengelman wandelen we over smalle graspaadjes langs akkers en dwars over verruigde graslanden. De natuurgebieden Duivelshof en Boerskotten zijn in eigendom van Natuurmonumenten. De naam Duivelshof verwijst waarschijnlijk naar een landeigenaar die pachters in zijn kelder opsloot als ze niet aan hun verplichtingen konden voldoen. IJsboerderij 't Loaboerke aan de Duivelshofbosweg is een goede plek om te pauzeren. We wandelen door bos, langs akkers en weilanden met houtwallen en over bomenlanen. In Boerskotten werkt Natuurmonumenten aan bos met meer loofbomen en aan akkers met kruiden en wilde bloemen Onderweg komen we mooie Twentse boerderijen tegen. Na het oversteken van de spoorlijn vervolgt de tocht over verschillende Oldenzaalse landgoederen. Achtereenvolgens Koppelboer met wit landhuis, de Wilmersberg met hotel en Kalheupink met z'n fraaie Engelse tuinen en statige wit-gele villa's.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.
Reacties
Geef reactie
TT De Lutte-Oldenzaal
Rob Wolfs, 12-01-2024
Trage Tocht De Lutte-Oldenzaal is nagelopen en gecontroleerd. De tekst is geactualiseerd en de track is bijgewerkt. Met dank aan Eduard Camping.
Reactie op Han
Rob Wolfs, 31-07-2021
Bedankt voor je reactie, Han. Ik begrijp je punten niet. Wij werken altijd met straatnamen, maar alleen wanneer ze ook écht zichtbaar zijn in het veld. De beschrijving, met alternatieven, is duidelijk genoeg volgens mij. Als volgende wandelaars hier ook verkeerd lopen, hoor ik het graag via .
Routebeschrijving onduidelijk
Han Bolks, 26-07-2021
Hallo,
Gisteren deze route gewandeld in combinatie met de route van Truus van Wijnen (Parelsnoer van landgoederen). Vanaf station Oldenzaal.eerst de blauwe route en daarna nog stukje paars om zo bij punt 4 van de route van Truus op te stappen. Vanaf de kerk in De Lutte de trage tocht naar Oldenzaal gestart. Vanaf het witte brugje van punt 2 ging het echter fout. De avontuurlijke variant is niet te doen, omdat er, met de sloot aan de rechterhand, mais staat i.p.v. weiland? Daarom het fietspad uitgelopen en rechtdoor over de asfaltweg gegaan. Na de 1,4 km kwamen we een eerste half verhard pad naar rechts tegen, maar daar staat op de slagboom een bordje verboden toegang . Daarom doorgelopen en bij s45 rechtsaf gegaan (pad met betonplaten: Snoeyinksweg) en via een hele omweg uiteindelijk bij S46 van punt 4 beland. Achteraf blijkt dat S44 aansluit op de verboden toegang weg. Voor de toekomst misschien handig om in dergelijke gevallen meer met straatnamen te werken?
Groet,
Han Bolks
Reactie op Freddie & Marielle
Rob Wolfs, 07-12-2020
Bedankt voor jullie reactie. Goed om te horen dat de route is bevallen. Ik heb in de tekst start- en eindpunt aangegeven. Overigens staat wel direct aangegeven dat het een lijnwandeling is, hoe je het met openbaar vervoer kunt organiseren en kun je het ook op het kaartje duidelijk zien.
Wandeling
Freddie & Marielle, 05-12-2020
Na diverse trage tochten (verder weg) te hebben gelopen de afgelopen weken hebben we vandaag de trage tocht in onze 'achtertuin' gelopen. Prachtige wandeling. Mooi moment was het bezoek aan het millennium bos. In oktober 2001 is daar voor onze dochter (en alle kinderen geboren in het jaar 2000 in de gemeente Losser) een boom gepland. Wat is die boom gegroeid e 20 jaar.
*tip: wij hadden de route geprint en daar de stond als begin- en eindpunt de RK kerk in de Lutte. Het eindpunt is echter het station in Oldenzaal. Daar kwamen we pas aan het einde achter waardoor we na 18 km gewandeld te hebben nog 4 km terug moesten naar de Lutte! Dit graag aanpassen.
Geef reactie