Trage Tocht Wenumse beek

Wiesel, Zandhegge en Wenum

Trage Tocht Wenumse beek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Wenum

 • Startadres:

  Wenumse Watermolen
  Oude Zwolseweg 164
  7345 DG Wenum

 • Coördinaten:

  52°15’26” N   5°57’54” E

Een wandeling met twee nogal verschillende gezichten. In de omgeving van de buurtschap Wiesel ligt een kleinschalig landschap met akkers, weilanden en boerderijen tegen de bosranden van de stuwwal aan. Sinds 1850 is hier aan het landschappelijk patroon maar weinig veranderd. Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In dit gebied liggen de Wieselse en de Greutelse sprengen van de Wenumse beek. Aan de andere kant van de weg tussen Apeldoorn en Vaassen is rondom de buurtschap Wenum een meer open en grootschaliger cultuurlandschap te vinden. Maar ook hier is het boerenland nog aangenaam gestoffeerd met glooiende weilanden, een korenmolen, bomenrijen en halfverharde paden. Op de Wenumse Veldweg kruist de route een tweede beek. De Papegaaibeek is geen gegraven sprengenbeek, maar een natuurlijke weilandbeek. Beide beken monden uit in het Apeldoorns Kanaal. De Wenumse watermolen die nog steeds in werking is, is het ware paradepaardje van deze wandeling.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 20-10-2019

Een wandeling die zeer goed beschreven is. Geen enkel moment was er onduidelijkheid over de routebeschrijving. Tevens vonden we dit een afwisselende wandeling door de afwisseling in wandelgebied en door de mooie huizen/boerderijen die we onderweg zagen.

TT Wenumse beek

Rob Wolfs, 03-01-2016

De route is nagelopen en de beschrijving is weer up-to-date.

Wenumse beek

Josephine, 22-08-2012

Dit jaar heb ik deze prachtige route in 2 verschillende seizoenen gelopen, zowel de afgelopen winter door het sneeuwlandschap als nu in de zomer. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme en dat is mooi om te zien. De route is perfect beschreven. Hulde aan de routemaker!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Le Triangle

Elburgerweg 1

7345 ED Wenum-Wiesel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info