Weg van de Buis: Santpoort 2

Bos-, duin en strandwandeling

Weg van de Buis: Santpoort 2
 • Bron:

  Weg van de Buis

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Santpoort Noord

 • Startadres:

  station Santpoort Noord
  Santpoortsedreef 1
  2071 TP Santpoort-Noord

 • Coördinaten:

  52°26’1” N   4°37’58” E

Met deze wandeling loopt u door de bossen, de duinen en het strand van Nationaal Park Kennemerland. Het fijne van dit natuurgebied zijn de vele smalle en kronkelende wandelpaadjes. Ook de dennenbosjes geven dit gebied extra charme en geven in de winter nog wat groene kleur. Vanaf het station bent u al snel op landgoed Duin- en Kruidberg waar u een kop koffie kunt drinken bij Brasserie DenK. Door de bossen gaat het vervolgens naar steeds opener duingebied. Even na de vogelkijkhut bij het Duinmeer komt u op het smalle struinpad door de natuurkern in de Hubertusvallei. Na een stukje uitwaaien op het strand kunt u op het terras van Parnassia nog even van het uitzicht op zee genieten alvorens u weer verder de duinen in trekt. Een tweede uitzicht op water ontvouwt zich vervolgens op de Hazenberg. Hier ziet u het mooie Vogelmeer liggen waar u vervolgens langs loopt. Over kronkelende paadjes gaat het dan verder door duinen en bosjes naar twee gedenkstenen waar in 1943 10 gijzelaars door de Duitsers als vergeldingsactie werden gefusilleerd. U werpt verderop even een blik op de Oosterplas en heeft vervolgens weer een weids panorama op de Starrenberg. Een paar kilometer verder komt u weer via de duinrandbossen terug bij Brasserie DenK en het station.

Reacties op wandelingen

Reactie op SV

Stefan Horn, 15-06-2019

Bedankt voor het doorgeven van de toegankelijkheid voor honden. Ik zal dit aanpassen. Jammer dat je onverrichter zake huiswaarts moest keren. Zowel in WandelZapp als op deze website staat bij deze wandeling niets aangegeven over toegankelijkheid voor honden.

Geen honden toegestaan

SV, 15-06-2019

In tegenstelling tot deze website, geeft de app Wandelzapp weer dat op deze route honden aangelijnd zijn toegestaan. Gister wilde ik deze wandeling lopen en honden zijn helemaal NIET toegestaan, dus we konden weer huiswaarts. Het zag er wel prachtig uit.

Geweldige route

Linda Redder, 30-05-2019

.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hoeve Duin en Kruidberg

Duin en Kruidbergerweg 91

2071 LG Santpoort Noord

Landgoed Duin & Kruidberg

Duin en Kruidbergerweg 60

2071 LE Santpoort

Strand- en duinpaviljoen Parnassia aan Zee

Parnassiaweg 1

2051 EA Overveen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info