Yerseke Moer en Mosselcultuur

Oosterschelde en schelpdiercultuur, veenweide-vogelgebied

Versiedatum: 17-08-2017

Markering route door Moergebied, in juli en augustusMosseleters in de ViskeeteLangs de OesterputtenLangs de Oosterscheldedijk
14 KM
Start:

bushalte Moerplein, Yerseke

Details

Het dorp Yerseke aan de Oosterschelde is hét centrum van de schelpdiercultuur. Met een visssersvloot, oester-, en mosselkweek, verwaterbassins en verwerkingsbedrijven. De producten gaan door heel Europa, zoals kokkels naar Spanje, maar vooral de Zeeuwse mossels zijn overal een begrip. Ook de oesters worden steeds populairder. Behalve dit alles ontdekken tijdens de wandeling en eventueel in het Schelpdiermuseum, kan er natuurlijk ook volop genoten worden van deze zilte zaligheden!

De wandeling loopt vnl. door het buitengebied, langs boomgaarden en door het oer-Zeeuwse moerland, een zilt veenweidelandschap met kreekjes en sporen van zoutwinning (moernering). Een uniek natuur- en cultuurgebied en een aardkundig monument. Je loopt er over kleine weggetjes doorheen. Van juli tot november kun je via een gemarkeerde route een rondwandeling door het gebied maken: over deinend veen, bruggen en dammen, tussen vee en met informatiebordjes over de vegetatie. Overige maanden kan dit niet, ter bescherming van de broed- en trekvogels en de winterganzen, maar juist dan is het een vogelparadijs!

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info