Knapzakroute Deurze

In de omstreken van het piepkleine Deurze onder de rook van Assen maakt u kennis met een buitengewoon afwisselend landschap. Hoge esgronden grenzen aan kletsnatte beekdalen. Heideveldjes worden omzoomd door oude en nieuwe bossen en bosjes. Onderweg nemen we u mee naar de Ballooërkuil. De plaats waarvan men zegt dat de Drenten er in de middeleeuwen recht hebben gesproken. De route voert verder over oude kerkenpaden, brede schapendriften, langs kronkelpaadjes door het bos en over de hei én we brengen u naar het Poepenhemeltje. Wat dat is moet u zelf maar ontdekken!

Meer over Knapzakroute Deurze

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info