Stichtse Dorpenpad

Stichtse Dorpenpad Stichtse Dorpenpad
Driebergen - Rhenen v.v.
Lengte: 52 km
Markering: geel-blauw
Dit pad is in 1993 gecreëerd door G. Achterberg uit Driebergen en H.T.C. Veenendaal uit Rhenen als verbinding tussen de woonplaatsen van deze twee neven. De NWB heeft de wandelroute opnieuw beschreven en in 2005 verscheen de derde druk. Het traject is in beide richtingen beschreven en geel/blauw gemarkeerd. De doorlopers kunnen het traject in een lange zomerse dag lopen en met de trein terugkeren naar het beginpunt. Het is ook mogleijk het traject in 2 of 3 etappes te verdelen.

Het pad slingert over de Utrechtse Heuvelrug en doet onderweg de plaatsen Driebergen, Doorn, Leersum en Amerongen aan om via de Grebbeberg station Rhenen te bereiken. Naast bouwland, veel bos, heide en mooie vergezichten zijn er interessante parken, gebouwen en kastelen te zien. Zoals de bekende heidetuin in Driebergen, buitenplaats Leeuwenburgh, kasteel Moersbergen, Huize Doorn, jasteel Broekhuizen, de graftombe van Van Nellestein, kasteel Prattenburg, jachtslot Zuylenstein, kasteel Amerongen, het oude centrum van Amerongen, landgoed Remmerstein en de Cuneratoren in Rhenen. Mooie vergezochten zijn er o.a. vanaf de Amerongse berg, van de zandafgraving Kwintelooyen, langs de Rijn o pnatuurgebied De Blauwe Kamer, vanaf de grebbeberg en Laarserberg.

De zwaarte van de route, met name in het tweede gedeelte moet, vanwege het vele klimmen en dalen niet onderschat worden.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info