Zuid-Limburg route Zuid-Limburg route
Heerlen - Meerssen v.v.
Lengte: 73 km
Markering: geel-blauw
De wandelgids is als eerste van de NWB-wandelpaden geheel in full-colour uitgevoerd. Ook de routekaartjes zijn gekleurd.

Deze route is in de jaren 80 gemaakt maar wordt nu niet meer onderhouden. Het boekje is verouderd en niet meer verkrijgbaar.

Deze route gaat door het mooiste deel van het Gulpdal en door delen van het Geuldal, over verrassende paadjes door het Mergelland en het Heuvelland tot het uiterste puntje van Nederland. De route passeert vele plaatsen en gehuchten, waar bijna altijd - volgens goed Limburg gebruik - wel een cafeetje is.

De route is in beide richtingen beschreven en gemarkeerd met geel.blauwe markeringen. Naast de prachtige afwisselende natuur met vele vergezichten en hoogteverschillen, is er ook een aantal bezienswaardigehden en monumentale gebouwen te zien. De monumentale Basiliek van het Heilige Sacrament in Meerssen, de Geulhemmermolen, het Afrika museum in Bemelen en de Volmolen in Epen. De route passeert het Drielandenpunt net het monument, het labyrint en de uitzichttoren met o.a. een vergezicht over Aken. Een extra lus door Oud Vaals is de moeite waard. Op weg naar Heerlen ligt kasteel 'Gen Hoes'in Lemiers en passert de route de Abdij Sint Benedictusberg. Via Simpelveld en Huls volgt nog de afdaling van de Putberg, die bij nat weer extra voorzichtigheid vergt. Via de groene longen van Parkstad Heerlen wordt het station bereikt. De het heuvelachtige karakter is de route zeker niet licht , maar door de afwissleing zeer lonend.

Deel deze pagina

facebook

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info