Willibrorduswandelpad

Willibrorduswandelpad Willibrorduswandelpad
Een wandelpad van 225 km van Utrecht via Amersfoort, Weesp, het Amsterdamse Bos, Haarlem naar Alkmaar v.v. Met Flevovariant en 5 rondwandelingen
Lengte: 225
Markering: geel-blauw
Met zelf te bepalen afstanden tussen Alkmaar en Utrecht. Door historische steden en plaatsen, over polderdijken en langs de oevers van het Gooimeer, over heidevelden en door bossen. Kortom 225 kilometer afwisselend landschap met Flevovariant en vijf rondwandelingen.

Routebeschrijving met topokaartjes

Dit wandelpad tussen Alkmaar en Utrecht is in twee richtingen beschreven. Hierbij wordt mede gebruik gemaakt van het oude niet-gemarkeerde tracé van de oorspronkelijke Marskramerweg Amersfoort - Haarlem.

De route kan in delen worden gelopen, doordat met enige regelmaat plaatsen met een NS-station worden aangedaan. Er zijn ook een aantal mogelijkheden voor rondwandelingen opgenomen in het boekje, met name in het Gooi, de Flevopolder, tussen Abcoude en Ouderkerk, tussen Spaarndam en Halfweg en rond Amsterdam.

De hoofdroute voert vanuit Utrecht via Bilthoven over de Soesterduinen naar Amersfoort. Via Baarn en door het Goois Natuurreservaat gaat het in de richting van Naarden. Daarna buigt de route af richting Weesp en Ouderkerk aan de Amstel. Daar gaat de route door een nieuw ontwikkelde groenstrook richting Amstelveen naar het Amsterdamse Bos. Via de westelijke tuinsteden van Amsterdam gaat de route via Halfweg langs de Polderbaan van Schiphol en het Bulderbos naar het voormalige Floriade-terrein in Hoofddorp. Hierna gaat de route verder via Vijfhuizen langs het Spaarne richting Haarlem, waarbij de route u langs het Frans Halsmuseum en de over de Grote Markt langs de St Bavo leidt. Vanuit Haarlem gaat de route in noordelijke richting via Spaarndam en het recreatiegebied Spaarnwoude. Bij pont Buitenhuizen steekt de route het Noordzeekanaal over en komt in het weidse open landschap van Noord-Holland. Via Krommeniedijk gaat de route over een fraai wandelpad langs de oevers van het Almaarder- en Uitgeestermeer richting Castricum en Heiloo naar Alkmaar.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info