Veluweweg

Veluweweg Veluweweg
Deventer - Harderwijk v.v.
Lengte: 58 km
Markering: geel-blauw
De wandelroute tussen Hanzestad Deventer en Harderwijk is in twee richtingen beschreven. De route is geel/blauw gemarkeerd behalve het traject door de Koninklijke Houtvesterij, waarvoor geen markeringstoestemming is verkregen.

Deventer heef teen oud, monumentaal centrum met diverse hofjes en pleintjes en is van ouds bekend als de stad van de ontbijtkoek. Aan de westkant van de stad verlaat de route over de IJsselspoorbrug Deventer. De route loopt eerst door open land richting Twello om vervolgens het gehucht De Vecht te bereiken. De route lootp dan door Vaassen langs kasteel De Cannenburch. Hierna gaat de route door de Veluwse bossen richting Elspeet.

Tussen 25 december en 15 september loopt de route doro de prachtige Koninklijke Houtvesterij. Van 15 september tot 25 december, in de bronsttijd van de reeën en herten, is de Koninklijke Houtvesterij biet toegankelijke en kan de gemarkeerde alternatieve route gebruikt worden. Na Elspeet gaat de route het bos weer in om er pas bij de buitenwijken van Harderwijk weer uit te komen.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info