IJsselweg

IJsselweg IJsselweg
Deventer - Arnhem v.v.
Lengte: 55 km
Markering: geen
Deze wandeling dankt zijn naam aan de rivier de IJssel die diverse malen wordt gekruist. De route verlaat het oude centrum van Deventer langs het museum De Waag, onder de Potbrug door in zuidelijke richting. In Joppe gaat de route voor het gelijknamige landhuis langs, langs landhuis 'huis De Voorst' bij Warnsveld en kasteel Hackfort. Het plaatsje Baak heeft naast de havezathe 'Huize Baak' uit 1326 met slotgracht, de neogothische Martinuskerk en de ruïne van de 14de eeuwse Baakse Sint Nicolaaskapel. Het kleinste stadje van de Achterhoek, Bronkhorst, kreeg al in 1482 stadsrechten. De Heeren van Bronkhorst hadden in die tijd veel invloed en macht. Via het Bronkhorsterveer komt de route aan de andere kant van de IJssel en gaat naar Brummen en na een stuk Apeldoorns kanaal en de Dierense toren bereikt de route bij station Dieren zijn eindpunt.

In 2008 is een nieuw routeboekje uitgekomen.

Met gebruikmaking van op- en aanmerkingen van wandelaars is de IJsselweg aangepast en doorgetrokken naar Arnhem. In het deel tussen Deventer en Dieren zijn de grootste wijzigingen tussen Joppe en Eefde.

In de gids zijn drie rondwandelingen opgenomen vanuit Eefde (12 km), Dieren (13 km) en Rheden (9 km). De route is in de nieuwe NWB-kleuren oranje/blauw gemarkeerd. Alleen het gedeelte in het Nationaal Park Veluwezoom is niet gemarkeerd, omdat daarvoor geen toestemming is verleend.
Let op: nieuwe markering.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info